Sneaky bastards opgelet: zo verwijder jij je geschiedenis in Google Chrome

Tech Sabine Schults 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome laat je ongegeneerd surfen op het web door middel van de incognitomodus, maar mocht je toch je volledige geschiedenis als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, dan weet WANT-redacteur Sabine wel raad.

Met de browser van Google kun je gemakkelijk verder surfen als je vanaf het ene naar het andere apparaat overschakelt. Superchill, maar soms wil je gewoon niet dat al jouw zoekverkeer op internet tot in de eeuwigheid wordt bijgehouden. Om daar voor eens en altijd iets aan te doen, kun je het beste je Google Chrome-geschiedenis verwijderen.

Google Chrome: zo verwijder je jouw geschiedenis

Let wel op dat je niet per ongeluk ook je cookies en andere sitegevens wist. Dat betekent namelijk dat je op vrijwel alle websites wordt uitgelogd en weer opnieuw moet inloggen. Je voorkomt dit door deze optie simpelweg niet te selecteren bij de volgende stappen. Zo verwijder je jouw Google Chrome-geschiedenis op Android, iOS en in de browser.

Om je browsegeschiedenis te verwijderen op je pc of Mac open je Google Chrome. Druk nu rechtsboven in het venster op de drie verticale pijltjes en selecteer Geschiedenis. Je kunt uiteraard ook de handige shortcut Ctrl+H (of Command+Y op Mac) gebruiken om Geschiedenis te openen. In het linkermenu vind je Browsegegevens wissen. Nadat je een selectie hebt gemaakt van hetgeen dat je wil verwijderen, kies je voor Gegevens wissen. Opgeruimd staat netjes!

Google Chrome extensions
Ongegeneerd browsen met Google Chrome (Afbeelding: Nathana Reboucas / Unsplash)

Geschiedenis verwijderen op iOS en Android

Het verwijderen van je surfgeschiedenis via je smartphone is ook erg simpel. Druk op iOS-toestellen op de drie horizontale puntjes rechts onderin en open Geschiedenis. Linksonder zie je Browsegegevens wissen staan. Druk hier op en vink aan welke gegevens je wil wissen. Selecteer eventueel ook een periode. Wil je bijvoorbeeld enkel je geschiedenis van de afgelopen 24 uur verwijderen of alles? Druk vervolgens onderin opnieuw op Browsegegevens wissen.

Op Android-apparaten werkt het verwijderen van je geschiedenis vrijwel hetzelfde. Open de Google Chrome-app en druk je op de drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek. Druk vervolgens op Geschiedenis en tik Browsegegevens wissen aan. Zorg in het volgende menu dat het vakje voor Browsegeschiedenis is aangevinkt en druk op Gegevens wissen.

Hoe de nieuwe Google Chromecast verschilt van de oude

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen