Hoe de nieuwe Google Chromecast verschilt van de oude

Gadgets Dennis Mons 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Technisch gezien is de Chromecast met Google TV niet nieuw. Hij is echter pas nu in Nederland beschikbaar. Maar verschilt hij met het vorige model.

Google heeft sinds de lancering van de eerste Chromecast drie modellen van de eerste generatie gelanceerd. Daarna volgde de Chromecast Ultra met 4K- en HDR-ondersteuning.

Nieuwe Chromecast heeft Google TV

Afgelopen jaar werd daarnaast een Chromecast gelanceerd met Google TV (4K). Nu is het de beurt aan een nieuwe Chromecast die ook Google TV heeft, maar ‘slechts’ HD heeft. Toch ondersteunt het wel functies als Voice Remote. Met Google TV kan je content van verschillende apps en abonnementen makkelijker rangschikken en organiseren.

Chromecast Google met Google TV
Alle diensten beschikbaar (Afbeelding: Google)

Het grootste verschil zit hem dus in het feit dat de nieuwe Chromecast alleen HD ondersteunt, in tegenstelling tot zijn duurdere broer die 4K-output heeft. Overigens zal dat voor veel mensen niet een enorm struikelpunt zijn. De prijs van de Chromecast met Google TV (HD) is namelijk slechts 39,99 euro, flink goedkoper dan de 4K-versie. Deze kost namelijk 69,99 euro.

Alle functies

Ondanks de lagere prijs vind je op deze versie ook standaard YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Videoland, NPO Start, Ziggo GO, Viaplay, HBO Max en Apple TV terug op het hoofdscherm. En er zijn duizenden andere apps die je zelf kunt installeren.

Google TV houdt in de gaten welke shows, series en films je graag kijkt. En aan de hand daarvan komt het slimme apparaatje met persoonlijke adviezen.

Ook de Voice Remote met speciale knop voor YouTube, Netflix en de Google Assistent ontbreekt niet. Natuurlijk heb je nog steeds toegang tot je favoriete Chromecast-functies van weleer, zoals casten vanaf je telefoon en Google Foto’s bekijken op je tv.

Het apparaatje met Google TV (HD) is overal in Nederland te koop, maar ook te vinden in de online store van Google zelf. Lees hier meer over Chromecast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen