Google werkt aan goedkopere Chromecast: waar lever je op in?

Gadgets Mark Hofman 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Google heeft met zijn Chromecast in de loop der jaren voor veel succes weten te zorgen. De handig gadget heeft veel “domme” televisies slim weten te maken en daardoor veel consumenten grote kosten bespaard.

Het meest recente model van de Chromecast is voorzien van Google TV en levert de consument een 4K-resolutie op. Maar daar betaal je dan natuurlijk wel voor. Gelukkig werkt het Amerikaanse bedrijf, als we bronnen mogen geloven, aan een goedkopere variant.

Google werkt aan nieuwe Chromecast

Nadat 9to5Google er vorige week melding van maakte, volgt nu ook Protocol met een verhaal. Google zou naar verluidt werken aan een nieuwe Chromecast. Het Amerikaanse bedrijf zou het apparaat voorzien van Google TV, maar de 4K resolutie achterwege laten. Dit alles om de adviesprijs van het product zo laag mogelijk te houden.

In Amerika is de huidige Chromecast met Google TV te koop voor $50. Dat is niet al teveel geld, maar wel een aardig bedrag op het moment dat je thuis geen 4K-televisie hebt staan. Je lapt in dat geval voor een functionaliteit waar je dus eigenlijk geen gebruik van kunt maken. Daar brengt Google dus verandering in door zijn HD-versie van de Chromecast.

Google TV Chromecast
Nieuwe Chromecast met Google TV (Afbeelding: Google)

Er is online alleen nog wel een beetje gedoe rondom de adviesprijs van het apparaat. Er wordt in ieder geval verwacht dat het nieuwe model voor minder dan $40 op de markt wordt gebracht, maar duidelijkheid is daar nog niet over. Zo kan er bijvoorbeeld ook rekening gehouden worden met een prijskaartje van $30, omdat het model met die prijs inmiddels wel aan een update toe is.

Mogelijke specificaties

Protocol komt niet alleen met het nieuws dat Google aan een nieuwe Chromecast werkt, maar heeft ook al hand weten te leggen op de specificatielijst. Volgens de website beschikt het model over een Amlogic S805X2 CPU met een Mali-G31 GPU. Het apparaat is voorzien van de AV1 Video codec, beschikt over 2GB aan werkgeheugen en biedt een resolutie van 1080P aan met een verversingssnelheid van 60Hz.

Google TV Chromecast is zojuist nog een stuk interessanter geworden

Voornamelijk in Amerika krijgt Google veel concurrentie. Het Amerikaanse bedrijf ziet Amazon en Roku een deel van de markt voor zijn neus wegkapen, waardoor een HD-versie van de Chromecast met Google TV helemaal niet zo’n gek idee is. Wanneer het bedrijf de vernieuwde versie op de markt brengt is nog niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen