Langverwacht vervolg op Skyrim is ‘nog nauwelijks in ontwikkeling’

Games Jelle van Es 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Eén van de grootste gamesuccessen ooit is zonder twijfel The Elder Scrolls V: Skyrim. Een paar jaar geleden werd met The Elder Scrolls VI het nieuwe deel aangekondigd. Maar het lijkt er op dat die ontwikkeling niet echt wil vlotten.

Op het moment dat men de opvolger van Skyrim aankondigde, was het al duidelijk dat de game voorlopig nog niet zou gaan uitkomen. Maar dat was al in de lente van 2018. Het is inmiddels 2022. Dan mag je hoop dat er inmiddels iets gebeurt. Maar dat lijkt niet helemaal het geval te zijn.

Voorlopig spelen we nog Skyrim

Want voorlopig moeten we het echt nog doen met Skyrim. Want The Elder Scrolls VI zou volgens een Linkedin-profiel zich bevinden in een pre-production stage. Dat betekent dat er wel iets gedaan is aan de game, maar dat er nog niet een vol team op zit. Er zou wel een aantal schrijvers en makers van achtergrondverhalen op de game hebben gezeten. Maar pas sinds juli van 2021 zou er sprake zijn van een pre-production-fase.

Hoe dat komt? Het heeft vooral te maken met het feit dat de studio bezig is met Starfield. Dat is een groot en nieuw project van de ontwikkelaar die gepland staat voor eind dit jaar. Als die game af is, dan zal er waarschijnlijk nog wel een team bezig blijven met uitbreidingen en verbeteringen voor die game, maar pas daarna zal er echt gewerkt gaan worden aan de Skyrim-opvolger. En dat betekent dat je waarschijnlijk pas in 2023 of 2024 aan de slag gaat met The Elder Scrolls VI.

Bittere pil

En dat is toch wel een bittere pil. Want tien jaar lang Skyrim spelen met alle verschillende heruitgaves is leuk, maar een nieuw game zou toch net wat fijner zijn. Wil je aan de de Anniversary-edition van de game? Dan zijn dit een paar punten waar je op moet letten.

Skyrim Anniversary Edition: 5 dingen die je moet weten over de game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen