Skyrim Anniversary Edition: 5 dingen die je moet weten over de game

Games Mark Hofman 4 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

De maand november is aangebroken en dat betekent voor het jaar 2021 dat we voor de zes miljardste keer een release van Skyrim te vieren hebben. Volgende week brengt Bethesda namelijk Skyrim Anniversary Edition de markt. Dit alles om het tienjarige bestaan van de game te vieren.

Wat heeft deze nieuwe editie van The Elder Scrolls V: Skyrim eigenlijk te bieden, kun je gratis upgraden en wanneer kun je los? Ik beantwoord die vragen door vijf dingen die je, wat mij betreft, over de game moet weten op een rij te zetten.

Skyrim Anniversary Edition: 5 dingen die je moet weten

Voor het geval iemand het hilarische idee kreeg: nee, dit is geen nieuwe game. Skyrim Anniversary Edition is een speciale uitgave van de fantastische RPG die tien jaar geleden onze harten wist te veroveren. Wat het spel ons anno 2021 te bieden heeft? Ik zet het voor je op een rij!

Slecht nieuws voor fans van The Elder Scrolls VI en Skyrim
Hier valt vast wat te halen (Afbeelding: Bethesda)

#1 Wat is het precies?

The Elder Scrolls V: Skyrim is inmiddels tien jaar oud en wordt, mede door het gebrek aan een vervolg, nog altijd ongelofelijk veel gespeeld. The Anniversary Edition is een eerbetoon aan alle fans die ervoor hebben gezorgd dat dit het geval is. En natuurlijk een nieuwe manier voor Bethesda om wederom geld te vangen voor het spel.

Volgens de ontwikkelaar zelf is dit ‘the most definitive version of Skyrim to date’ en krijg je als gamer de kans om het spel in zijn volledigheid te beleven. Zie het als een Game of the Year Edition van Skyrim Special Edition. Wat op zijn beurt weer een Game of the Year Edition van Skyrim was. Snap jij het nog?

#2 Vissen in Skyrim

Goed, de game doet niet alles hetzelfde als voorheen. Je kunt als speler in Skyrim Anniversary Edition namelijk ook los met vissen. Niet alleen de daadwerkelijke beesten, maar ook de activiteit. Je kunt dus rustgevend aan het water staan om met je hete hengel een vis aan de haak te slaan. Vervolgens kun je de vissen gebruiken als voedsel óf je stopt ze in het aquarium dat vanaf nu ook beschikbaar is voor in je huis.

#3 Je hoeft niet opnieuw te beginnen

Je hebt gamers met verstand en je hebt mensen zoals ik die The Elder Scrolls V: Skyrim inmiddels al op vier verschillende platformen heeft aangeschaft. Van de Xbox 360 stapte ik over naar de PC, van de PC naar de PlayStation 4 en van de PlayStation 4 naar de Nintendo Switch. Waarom? Niemand die het je kan uitleggen.

Skyrim PS5
Skyrim (Afbeelding: Bethesda)

Het irritante hieraan is dat ik iedere keer helemaal opnieuw moest beginnen (geen straf). Een “probleem” dat wordt aangepakt met Skyrim Anniversary Edition. Je kunt als huidige bezitter van de game namelijk het spel opwaarderen naar deze variant. Hiermee neem je dus alle progressie mee, maar krijg je wel de content die bij deze versie hoort. Of deze upgrade gratis is of dat het je geld gaat kosten is niet duidelijk. Al kun je rustig uitgaan van het tweede scenario.

#4 Alle Skyrim content die je kunt bedenken

Het mag duidelijk zijn dat Skyrim Anniversary Edition alles biedt wat tot nu toe is uitgekomen rondom de game. Door die vermelding ben ik een beetje bang dat Bethesda nog meer van plan is, maar laten we dat even in het midden houden.

Het houdt in ieder geval in dat je als speler toegang krijg tot het volgende:

  • Skyrim Special Edition
  • Skyrim DLC: Dawnguard, Hearthfire en Dragonborn
  • Next-Gen verbeteringen voor SE
  • Alle 48 Creation Club items
  • 26 nieuwe Creation Club items

#5 Vanaf 11 november beschikbaar

The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition is vanaf volgende week verkrijgbaar. Het spel verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X en Windows PC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen