Nintendo Switch 4K? ‘Ontwikkelaars werken aan games’

Games Jelle van Es 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Over een paar weken kun je aan de slag gaan met een nieuwe Nintendo Switch. Het gaat om een OLED-versie, die een aantal verbeteringen brengt. Dat was echter niet de 4K-versie waar we eigenlijk op hadden gehoopt.

Maar de geruchten van een Nintendo Switch 4K-versie blijven maar komen, ook al geeft Nintendo aan dat daar geen plannen voor zijn. Volgens Bloomberg hebben verschillende ontwikkelaars tools om games specifiek te maken voor zo’n nieuwe spelcomputer die dus niet bestaat.

Nintendo Switch 4K-geruchten duiken weer op

En daarmee twijfelen we toch over waar men nu mee bezig is. Er gaan al een tijd geruchten over dat Nintendo aan een speciale Nintendo Switch Pro of 4K-versie zou werken. Het idee daarbij is dat je een spelcomputer hebt die in een docked-modus gebruik kan maken van een hoge resolutie. Daarmee zou het voor ontwikkelaars makkelijker zijn om games van de andere spelcomputers over te zetten op de Switch. En volgens Bloomberg hebben zo’n 11 studios tools van Nintendo gekregen om games te maken voor zo’n spelcomputer. Dat zouden werknemers van bedrijf hebben gezegd. Het gaat daarbij om grote uitgevers en kleine ontwikkelaars. Eén studio wordt daarbij met naam genoemd: Zynga. De Farmville-studio heeft nog geen game gemaakt voor de Switch en dat maakt het verhaal nog opvallender.

Nintendo Switch OLED
Het model in de dockingstation (Afbeelding: Nintendo)

Op 8 oktober kun je dus de OLED-versie van de spelcomputer halen, maar in 2022 zou het dus tijd zij om een Nintendo Switch 4K op de markt te brengen. De woordvoerder van Nintendo stelt echter dat het verhaal van Bloomberg niet klopt en dat men geen plannen heeft om zo’n spelcomputer uit te brengen. Ook een woordvoerder van Zynga stelt dat men niet zo’n ontwikkelaarskit heeft. Maar dat kan ook een stukje damage control zijn.

Waar blijft hij dan?

Waarom is er nu nog geen Nintendo Switch 4K of Pro-versie? Volgens een bron die meer weet over de hardware-plannen van Nintendo zouden er problemen zijn met componenten. Iets dat wereldwijd met technologie als gevolg van de coronacrisis een probleem is. Officieel zijn er dus nog steeds geen plannen, maar achter de schermen lijkt er dus wel iets gaande.

De beste Nintendo Switch Games – september 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen