De beste Nintendo Switch Games – september 2021

Games Jelle van Es 21 sep 2021
Leestijd: 4 minuten

Het is inmiddels alweer vier jaar geleden dat de Nintendo Switch op de markt kwam. Het begon gelijk goed met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. En sinds die tijd zijn er regelmatig toffe games voor verschenen. Over een paar weken kunnen we bijvoorbeeld aan de slag met de nieuwe Metroid. Voordat het zover is, kijken we eerst nog even terug op de beste games die je nu kunt kopen.

Bij het overzicht van de beste Nintendo Switch games kijk ik vooral naar de meest recente release. Natuurlijk, games als Fire Emblem, Smash Bros, Mario Kart en Pikmin zijn nog altijd dikke aanraders. Maar die heb je wellicht al. Dit zijn de games die recent zijn verschenen en dik de moeite waard zijn.

Beste Nintendo Switch Games september 2021

The Great Ace Attorney Chronicles

We trappen dit overzicht af met The Great Ace Attorney Chronicles. Het is een game die oorspronkelijk op de Nintendo 3DS uitkwam, maar dan alleen in Japan. Met deze Nintendo Switch-uitgave kunnen we alsnog van de game genieten. De game draait om een reeks aan rechtszaken, waar jij achter de waarheid moet komen. In veel gevallen moet je daarbij eerst het plaats delict onderzoeken en daarna in de rechtszaal diverse bewijsmaterialen aanvoeren om op die manier aan te tonen wat er echt is gebeurd. Het is een heerlijke combinatie tussen verhaal en puzzel. Bovendien krijg je twee games voor de prijs van één. Op die manier is het een titel om je vele uren mee te vermaken. Lees hier de review.

Scoor hem hier

The Great Ace Attorney Chronicles
The Great Ace Attorney Chronicles (Afbeelding: Capcom)

NEO: The World Ends with You voor de Nintendo Switch

The World Ends with You was een unieke game op de Nintendo DS. En een tijdje geleden verscheen met NEO: The World Ends with You een vervolg. Daarvoor hoef je de game van vele jaren geleden niet gespeeld te hebben om het te begrijpen. De game neemt je mee naar de Japanse wijk Shibuya. Vanuit daar kom je terecht in een groot spel, waarbij je moet vechten tegen verschillende wezens en ontdekt wat er gaande is. Het is een game die wat lastig is om kort te beschrijven, maar de combinatie tussen een interessant verhaal, een uitstekend vechtsysteem, een opvallende visuele stijl en een goede soundtrack zorgt er voor dat je de game met een gerust hart in huis kunt halen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

NEO- The World Ends With You Nintendo Switch
NEO- The World Ends With You (Afbeelding: Square Enix)

The Legend of Zelda: Skyward Sword

De Nintendo Switch begon met The Legend of Zelda: Breath of the Wild gelijk heel erg goed. En een tijdje geleden verscheen er een nieuwe game in de vorm van The Legend of Zelda: Skyward Sword. Een game die oorspronkelijk op de Nintendo Wii verscheen. Ideaal dus als je de game destijds gemist hebt. Deze Switch-versie is voorzien van betere graphics en de mogelijkheid om het gewoon met een controller te spelen. Het is een game die wat meer oldschool is in vergelijking met Breath of the Wild, waardoor het als nieuwkomer wellicht lastig is om in te komen, maar uiteindelijk is het avontuur dik de moeite waard. Lees hier de review.

Scoor hem hier

The Legend of Zelda- Skyward Sword HD (Afbeelding: Nintendo)

Samurai Warriors 5

Ooit waren de verschillende Warriors-games echt heel erg matig. Maar de laatste jaren zien we dat het steeds leuker is om in grote veldslagen af te rekenen met diverse vijanden. Dat is ook het geval met Samurai Warriors 5 op de Nintendo Switch. Het is een game die gebruik maakt van een fijne visuele stijl en in het vechtsysteem zit behoorlijk wat diepgang, waardoor je zeker niet hersenloos rondhakt in de game. Met genoeg content en diverse personages om mee aan de slag te gaan is het een game die je vele uren bezighoudt. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Samurai Warriors 5
Samurai Warriors 5 (Afbeelding: Koei Tecmo)

WarioWare: Get it Together

Tot slot neem ik nog WarioWare: Get it Together mee in dit overzicht met de beste Nintendo Switch-games. Het is een titel die echt even iets anders doet dan de andere games op de Switch. Het is een uitstekende compilatie van microgames. Elke game doorloop je binnen enkele seconden, waarbij je snel moet nadenken over wat je moet doen en met welk personage je speelt. Het is in je eentje vermakelijk, maar komt eigenlijk nog iets beter tot zijn recht wanneer je het samen met een vriend of vriendin speelt. Lees hier de review.

Scoor hem hier

WarioWare: Get It Together! Nintendo Switch
WarioWare: Get It Together! (Afbeelding: Nintendo)

De beste Nintendo Switch co-op games (April 2021)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen