Astro A20 Wireless Headset – geeft draadloos gemak

Games Jelle van Es 21 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je een goede game-ervaring wil hebben, dan is een goede headset min of meer een must. Op dat gebied is de keuze vandaag de dag reuze. Daarbij zijn er steeds meer headsets die draadloos werken. Met de Astro A20 Wireless headset hebben we een interessante nieuwe speler op de markt. Ik ben er mee aan de slag gegaan en dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Astro A20 Wireless Headset Review

Voor PlayStation 5 en Xbox Series X

Wanneer je de Astro A20 Wireless uit de doos haalt, dan is een headset die eigenlijk bedoeld is voor de PlayStation 5. Verbinden is dan supermakkelijk. Je plaatst de dongle in de USB-port en zet de headset aan. En op die manier kun je er los mee gaan. Mocht je een Xbox Series X hebben en geen zin hebben om voor elke spelcomputer een nieuwe headset te kopen, dan is het ook mogelijk om een aparte USB-ontvanger voor die spelcomputer te open. Dan kun je zelf bepalen voor welke spelcomputer je hem gebruikt. In mijn test heb ik enkel de PS5 er mee gebruikt.

Astro A20
Van meerdere markten thuis (Afbeelding: Astro Gaming)

Zit heerlijk

En wanneer je hem dan op zet, dan zit hij eigenlijk gelijk erg lekker. De Astro A20 is gemaakt van lichte materialen, waardoor je hem zonder moeite vele ure achter elkaar op je hoofd kan zetten. Daarbij helpt het dat de band bovenaan je hoofd van zacht materiaal si gemaakt en de oordoppen ook lekker zacht zijn. Wel kan het zijn dat je na een tijdje een beetje last krijgt van warme oren, want de oordoppen zijn niet heel erg goed in de warmte weg te voeren.

Zij is er ook blij mee (Afbeelding: Astro Gaming)

Uitstekend geluid
En als alles dan dus op zit, dan kun je genieten van het geluid van de Astro A20. En dat geluid is echt dik in orde. Je hoort heel duidelijk de verschillende elementen van de muziek en wanneer je een shooter speelt, kun je met de headset goed horen waar de vijanden zich bevinden door middel van de voetstappen. Wel had ik gehoopt dat het geluid van buitenaf iets minder binnen kwam, ik kon soms de iPad van de kinderen nog horen, maar als je in een rustige omgeving zit, heb je daar geen probleem mee.

Even lekker genieten van de game (Afbeelding: Astro Gaming)

Batterij van de Astro A20 gaat lang mee

De Astro A20 headset is een draadloze variant die dus werkt met een USB-ontvanger. Mocht hij op zijn, dan laad je hem met de kabel weer snel op. Belangrijker is echter dat de batterij een behoorlijke tijd mee gaat. Volgens de maker zou het om zo’n 15 uur gaan. In mijn praktijk haalde hij dat net niet, maar voor een goede gamesessie heb je vaak meer dan genoeg batterij om te gamen.

Astro A20
Heel wat uurtjes te gebruiken (Afbeelding: Astro Gaming)

Redelijk goed betaalbaar

Meestal is het zo dat wanneer je een draadloze headset hebt, je gelijk ook veel meer moet betalen. Dat valt met de Astro A20 gelukkig mee. Volgens het persbericht krijgt de headset een adviesprijs van zo’n 120 euro wat al best goed te doen is. Maar als je ernaar zoekt, dan kun je hem al snel rond de 100 euro scoren. Dat gebruik je die extra twintig euro voor de tweede USB-ontvanger en kun je hem naast de PlayStation 5 dus ook op de Xbox Series X gaan gebruiken.

Dit zijn de beste gaming headsets voor je PlayStation 5
Draadloos en betaalbaar (Afbeelding: Astro Gaming)

De Astro A20 is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

EPOS H3 Hybrid: alleskunner onder gamingheadsets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen