De beste Nintendo Switch co-op games (April 2021)

Games Jelle van Es 9 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Een game in je eentje spelen, dat is vaak al een klein feestje. Maar het plezier met anderen delen, dat is eigenlijk nog veel leuker. Natuurlijk kun je dan online gaan en het opnemen tegen je vrienden. Maar soms is het fijner om samen te werken en gezamenlijk een doel te bereiken. Dat is het mooie aan een co-op game. Op de Nintendo Switch is de keuze op dat gebied reuze. En dit zijn daarbij vijf titels die we van harte aan raden.

Beste Nintendo Switch co-op games

1. Diablo III

We trappen dit overzicht met de beste Nintendo Switch co-op games met een titel die alweer iets ouder is. Zeker als je naar de originele release op de pc kijkt. Later vond Diablo III zijn weg naar de spelcomputer en kwam er ook een Switch-versie aan te pas. In de game beleef je een groots avontuur, waarbij je de mogelijkheid hebt om het op te nemen tegen gevaarlijke vijanden. Lukt het je hen te verslaan? Dan scoor je loot en word je telkens beter. Het mooie aan de game is dat een vriend of vriendin je op elk moment kan joinen en je het zo samen opneemt tegen al het kwaad. Als die tweede persoon dan ook op zijn eigen account speelt, dan wordt voor hem of haar de voortgang ook nog eens opgeslagen.

Scoor hem hier

Diablo III Nintendo Switch
Diablo III (Afbeelding: Blizzard)

2. Streets of Rage 4

Dit is een persoonlijke favoriet. Ik ben opgegroeid met de Mega Drive en Streets of Rage is daarbij de titel die ik enorm veel gespeeld heb. Streets of Rage 4 op de Nintendo Switch brengt hetzelfde concept: je kiest één van de helden, gaat daarmee de straat op en ramt iedereen in elkaar die bij je in de buurt komt. In je eentje vermakelijk, maar met zijn tweeën nog net wat leuker. Zeker wanneer je goed samenwerkt en een eindbaas op die manier in elkaar trapt.

Scoor hem hier

Streets of Rage 4
Streets of Rage 4 (Afbeelding: DotEmu)

3. Super Mario 3D World samen spelen op de Nintendo Switch

Op de Nintendo Switch komen heel wat games uit die eerder op de Wii U verschenen. Dat geldt ook voor Super Mario 3D World. Op de Switch heft de game overigens wel als extra bijkomstigheid dat hij met wat extra content komt. Het is echter het originele avontuur dat je lekker samen kan spelen. Soms zit je daarbij dan wel in de weg, maar meestal is het een klein feestje om gezamenlijk door de levels te rennen, vijanden te verslaan en uiteindelijk de finish te halen.

Scoor hem hier

Super Mario 3D World
Gezellig samen (Afbeelding: Nintendo)

4. Untitled Goose Game

Untitled Goose Game is een game die een paar jaar geleden flink in de prijzen viel wanneer het aankwam op de Game of the Year-verkiezingen. En ergens snappen we dat wel, want de game is uniek en enorm vermakelijk. Als een gans kun je de plaatselijke bevolking flink frustreren. Afgelopen jaar kreeg de game een co-op upgrade, waardoor het mogelijk is om met twee ganzen tegelijkertijd los te gaan. Samen alles op stelten zetten is eigenlijk nog net iets leuker om te doen.

Scoor hem hier

Untitled Goose Game
Untitled Goose Game (Afbeelding: House House)

5. Rocket League

We sluit dit overzicht met de beste Nintendo Switch co-op games af met een game die zo enorm leuk blijft om te spelen: Rocket League. Het is een game die eigenlijk door jong en oud gespeeld kan worden. Met de auto’s scheur je door arena’s terwijl je probeert om een bal in het doel van de tegenstander te rammen. Echt een ideale game om samen met iemand op de bank te spelen en goed af te spreken welke tactiek je tijdens het potje gaat gebruiken. Een game die ik bijna dagelijks met mijn oudste zoon speel.

Scoor hem hier

Rocket League
Rocket League (Afbeelding: Psyonix)

Wil je meer lezen over alles wat met de Nintendo Switch te maken heeft? Bezoek dan hier onze handige overzichtspagina.

Rocket League Season 3 krijgt F1- en Nascar-content

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen