Jelle van Es
Jelle van Es Games 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

‘PlayStation 5 krijgt straks een klassieke gameserie’

Voor de PlayStation 5 zijn al heel wat interessante games verschenen en er wordt gewerkt aan nog heel wat andere titels. En nu komt het gerucht naar buiten dat Lucid Games, de ontwikkelaar van Destruction All-Stars plannen zou hebben om een klassieke gamereeks nieuw leven in te blazen.

Het zou gaan om de Twisted Metal-reeks. Dit is hetgeen dat bronnen weten te melden tegenover VGC. De reeks is vooral bekend van de PlayStation en PlayStation 2, waarbij je de mogelijkheid hebt om met wagens door arena’s te rijden en vervolgens elkaar kapot te schieten met diverse wapens en speciale aanvallen. En dat zou dan straks op de PlayStation 5 te spelen zijn.

Twisted Metal naar de PlayStation 5

Het is alweer heel wat jaren geleden dat we een game uit de Twisted Metal-game hebben gekregen. De laatste keer was in 2012 en dat was een game voor de PlayStation 3. Sindsdien is het stil rondom de reeks. Maar nu zou de game dus terugkomen. Daarbij zou de ontwikkelaar het wel iets anders gaan doen. Dit nieuwe PlayStation 5-project zou een free-to-play-game gaan worden. Op die manier zou een groter publiek kennis kunnen maken met de game. En daar zit nog een extra plan achter. In 2023 komt er namelijk een televisie-serie gebaseerd op de reeks. Daarin wordt de hoofdrol gespeeld door Anthony Mackie, die je kent als Falcon uit de verschillende Marvel-films en series. Als dat een beetje een succes wordt, dan kan de toekomstige game daarvan profiteren.

Twisted Metal
Twisted Metal op de PlayStation 3 (Afbeelding: PlayStation)

Lucid Games heeft hiervoor de PlayStation 5-game Destruction All-Stars gemaakt. Dat project is niet echt een succes geworden. De game zou in eerste instantie een launchgame voor de spelcomputer worden, maar werd uiteindelijk een PlayStation Plus-titel. En die deed het niet heel erg goed. Het was soms moeilijk om andere spelers te vinden, omdat de game weinig werd gespeeld. Het is dan ook te hopen dat men heeft geleerd van die fouten en met Twisted Metal wel een game aflevert die een groot publiek aanspreekt. Hiervoor werkte de studio aan verschillende Need for Speed-games, dus de verwachting is dat ze genoeg talent in huis hebben om er iets moois van te maken.

Nog even wachten

Het duurt alleen dus nog wel even voordat we Twisted Metal gaan zien op de PlayStation 5. De serie komt dus in 2023 uit en wordt gemaakt door Sony’s PlayStation Productions movie en TV studio. Naast dat Anthony Mackie de hoofdrol speelt, wordt de actie komedie geschreven door Rhett Reese en Paul Wernick. Zij zijn de schrijvers van de Deadpool-films en Zombieland.

5 Toffe PlayStation 5-games die je nu met korting scoort

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!