FIFA 23: waarom ik warm en ijskoud word van de Ted Lasso-update

Games Jeroen Kraak 22 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Het was gisteren een grote verrassing: de aankondiging dat Ted Lasso en AFC Richmond in FIFA 23 zitten. Super, maar tegelijkertijd ook een moment om je zorgen te maken vindt WANT-redacteur Jeroen Kraak.

Het is voor mij eigenlijk een soort van jaarlijkse traditie om de nieuwe FIFA-game te kopen. Ik wil er eigenlijk geen geld aan uitgeven, maar aangezien mijn vrienden het ook spelen, moet ik wel. Alleen zo kunnen we samen online potjes blijven doen. Als groot fan van Ted Lasso wordt FIFA 23 dan ook een must-have. Maar tegelijkertijd wil ik het ook weer niet belonen.

Ted Lasso in FIFA 23

Het was dinsdag groot nieuws. Het begon met een Twitterpost van het team van Ted Lasso die schijnbaar bezig waren met bijzondere opnamen. Daaronder reageerde het Twitter-account van EA Sports FIFA. Het zorgde meteen voor veel geruchten. Een dag later was daar dan de video met de bevestiging: Ted Lasso en AFC Richmond zitten in FIFA 23.

Het mag een bijzondere stap worden genoemd. Voor het eerst zit er een fantasy-team in de FIFA-reeks. Normaal staan de games bekend om hun focus op realisme. Moederbedrijf EA doet er dan ook alles aan om alle teams en competities in de game te krijgen. Nu wordt de ban in FIFA 23 dus gebroken door een fictief voetbalteam dat we kennen uit een televisieserie.

Toch staat de aankondiging van Ted Lasso en EA niet op zich. Eerder was al bekend dat Marvel te zien is in FIFA 23. We weten dat de Marvel-stijl in ieder geval wordt gebruikt in de kaarten voor Ultimate Team, maar toch zou het tof zijn als er naast Ted Lasso ook een Marvel-team zou zijn met superkrachten.

Een Hulk in de verdediging die iedereen wegbeukt en een Thor in de spits die met zijn hamer een bal in het doel knalt. Een soort Mario Strikers-mode in FIFA zou dan wel weer een toevoeging zijn.

Een grote red flag

Hoewel ik het super vindt dat de karakters uit mijn favoriete serie nu speelbaar zijn in FIFA 23, maakt het me toch niet helemaal blij. Ted Lasso is voor mij eigenlijk vooral een red flag. De makers vernieuwen de game nauwelijks, maar je betaalt er wel elk jaar de volle mep voor.

Dat is eigenlijk alleen maar voor een database-update van spelers die getransfereerd zijn van clubs en een paar kleine veranderingen in statistieken.

Ted Lasso Roy Kent FIFA 23
Roy Kent in FIFA 23. (Afbeelding: EA)

Al jaren wachten spelers van FIFA op echte vernieuwingen in het spel. Buiten Ultimate Team wordt de game nauwelijks vernieuwd. Een nieuwe carrièremodus zou dus zeer welkom zijn. Daarnaast moeten eindelijk eens een keer die frustrerende fouten van je medespelers eruit (vooral keepers). Doe daar eens een keer wat aan EA en kom met echte innovatie!

Alle aankondigingen van Ted Lasso en Marvel in FIFA 23 wekken bij mij vooral de indruk dat er door EA Sports vooral wordt geïnvesteerd in uiterlijk vertoon, in plaats van het echt verbeteren van de game zelf.

Iets wat echt eens zou moeten gebeuren om de volle aanschafprijs echt te rechtvaardigen. Ik hoop dan ook dat ik er compleet naast zit en dat FIFA 23 een echte knaller wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen