Wanneer de Nintendo Switch op flinke concurrentie kan rekenen

Tech Wesley Akkerman 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Vorige maand kwam in het nieuws dat Logitech en Tencent, uit China, een soort Nintendo Switch voor cloudgaming willen uitbrengen. Dat nieuws is inmiddels lang en breed bevestigd door het eerstgenoemde bedrijf. En nu weten we ook vanaf wanneer we de nieuwe handheld kunnen verwachten en wat die moet gaan kosten.

Wellicht heb je het nieuws gemist over de Logitech G Cloud Gaming Handheld. Dit is een spelcomputer met midrange specificaties die draait op Android. Het gevaarte draait op een Snapdragon 720G-processor (wederom: midrange), 4 GB aan werkgeheugen en heeft een scherm met een resolutie van 1080p.

Nintendo Switch-concurrent?

Qua design heeft de Logitech G Cloud Gaming Handheld iets weg van de Nintendo Switch Lite, één van de fijnste handhelds van dit moment. Die console heeft een heel fijn formaat en gewicht en ligt daardoor lekker in de hand. De grote vraag is nu of Logitech eenzelfde ervaring kan aanbieden als de Switch Lite.

Hoe Xbox vol de aanval wil openen op de Nintendo Switch
Logitech G Cloud Gaming Handheld (Afbeelding: Logitech)

Het grote verschil tussen de Nintendo Switch en de handheld van Logitech is dat de laatstgenoemde bedoeld is voor cloudgaming. Je kunt dus alleen games streamen naar het apparaat, zoals met Google Stadia (mits er ondersteuning is), de Xbox-cloud en Geforce Now. Dat heeft uiteraard zo z’n voor- en nadelen.

Wat kost ‘ie dan?

Het voordeel is: je hoeft niets te downloaden en bent dus ook geen geld kwijt aan opslagruimte of micro-sd-kaarten. Plus: je hoeft ook niet diep in de buidel te tasten voor de hardware waar de games op draaien. Het nadeel: je moet altijd een werkende en stabiele internetverbinding hebben om te kunnen gamen.

De Logitech G Cloud Gaming Handheld is nu te koop op Amazon, voor een prijs van 399,99 dollar. Officieel komt de Nintendo Switch-concurrent niet uit in Europa en het ziet er voor nu niet naar uit dat je hem kunt bestellen. Mocht het je wel lukken, dan moet je sowieso nog op z’n minst tot en met 18 oktober wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Amazon

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen