Waarom Welcome to Wrexham de leukste Disney+ serie van dit moment is

Films & Series Jeroen Kraak 22 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Disney+ ken je waarschijnlijk van alle animatiefilms, Marvel en Star Wars, maar er is nog veel meer. De nieuwste toevoeging is de serie Welcome to Wrexham. Ryan Reynolds speelt een van de hoofdrollen, maar totaal niet zoals je gewend bent.

Ik ben een echte voetbalfan. Om de twee weken zit ik in het stadionnetje van mijn lokale club me 90 minuten lang te ergeren aan het tegenvallende spel en dat ‘wij’ weer niet hebben gewonnen. Ondanks dat we nog nooit kampioen zijn geworden, moet ik er niet aan denken voor een andere club te zijn. De supporters van Wrexham AFC uit de Disney+-serie Welcome to Wrexham hebben precies hetzelfde.

Dit is Welcome to Wrexham op Disney+

Ik hoop dan ook dat mijn club nooit wordt overgenomen door een buitenlandse investeerder. Maar als het dan toch zou gebeuren, dan moet het maar gedaan worden door een superheld. Dat is precies wat er in Welcome to Wrexham gebeurt. Deadpool, oftewel Ryan Reynolds, neemt samen met mede-acteur Rob McElhenney voetbalclub Wrexham AFC over.

Welcome to Wrexham is een documentaireserie op Disney+ waarin de twee gevolgd worden bij de overname van Wrexham AFC. En hoewel het een documentaire is, krijg je meteen een Ted Lasso-gevoel. McElhenney is American Football-fan en moet in de eerste aflevering nog uitgelegd worden wat voetbal is.

Ryan Reynolds en Rob McElhenney als clubeigenaar

Ondanks dat alles lijkt het toch alsof de Ryan Reynolds en Rob McElhenney het beste voor de club voorhebben. Wat meteen ook opvalt is dat de twee een echte chemie hebben met elkaar. Allebei willen ze de club tot een succes maken. Daarnaast zien we ook allerlei mensen rond de club in de beeld. Supporters, spelers, de directeur van de club, maar ook de eigenaar van de naastgelegen pub komen aan het woord.

Al die figuren bij de club geeft het weer een soort Sunderland ‘Til I Die-gevoel en dat is zeker niet slecht. Voor mij is het misschien wel de beste voetbaldocumentaire die ooit is gemaakt. Je krijgt bij de serie echt gevoel voor de club en ik kan me zo voorstellen dat het bij Disney+’s Welcome to Wrexham niet anders is.

Welcome to Wrexham Disney Ryan Reynolds
De twee eigenaren. (Afbeelding: Disney)

Sterker nog ik krijg er zelfs Football Manager-vibes van. In die game probeerde ik net zoals veel andere spelers een laagvlieger in de krochten van het Engelse voetbal terug naar boven te brengen. Iets wat Ryan Reynolds en Rob McElhenney ook maar al te graag willen in de Disney+-serie.

Ted Lasso meets Sunderland en Football Manager op Disney+

Eigenlijk is Welcome to Wrexham een mix tussen Sunderland ‘Til I Die, Football Manager en Ted Lasso. Drie van de beste titels in een genre. Eigenlijk missen we alleen nog Ted Lasso als manager en Roy Kent in het veld. Misschien zien we dat wel in de volgende afleveringen van de titel op Disney+. Ryan Reynolds zou ook een prima manager kunnen spelen.

WANT2SEE: nieuwe grote Star Wars en serie en veel rampen

Ik kan dus niet wachten op de volgende aflevering van Welcome to Wrexham. Stiekem begin ik al een heel klein beetje fan te worden, zoals ik dat ook ben van AFC Richmond. Gelukkig word ik verwend, want Disney-dochter FX heeft ook al een tweede seizoen besteld. We kunnen op de streamingdienst dus zien hoe de avonturen verder gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen