WANT2SEE: nieuwe grote Star Wars en serie en veel rampen

Films & Series Jeroen Kraak 19 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Er zijn tegenwoordig zoveel streamingdiensten, waardoor je niet meer weet wat je moet kijken. WANT helpt je een handje en selecteert de vijf grootste releases. Zo hoef je helemaal niets meer te missen, of het nu Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ of een van de andere streamingdiensten is.

We zijn tegenwoordig echt enorm verwend met alle streamingdiensten. Meer dan ooit krijgen we elke week een hele berg aan nieuwe series en films die we meteen in onze huiskamer kunnen kijken. WANT-redacteur Jeroen Kraak maakt aan het begin van elke week een lijst met de grootste releases. Zo weet je waar je naar kunt uitkijken op Netflix, Disney+, HBO Max en alle andere diensten.

Nieuwe series en films op Disney+, Netflix en Apple TV+

Deze week komen er weer een aantal toppers naar Netflix, Disney+ en Apple TV+. Vooral Star Wars-fans kunnen hun hart ophalen met een compleet nieuwe serie.

Andor| Disney+ | 21 september

Andor is natuurlijk de grootste release van deze week. Na The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi is er eindelijk weer een nieuwe grote Star Wars-serie. Andor speelt zich voorafgaand aan Star Wars: Rogue One af en hierin zoomen we dieper in op Cassian Andor. In een tijdperk vol gevaar, bedrog en intriges zal Cassian het pad inslaan dat voorbestemd is om van hem een rebellenheld te maken.

Aangezien Andor een prequel is van Star Wars: Rogue One, zie je ook een aantal bekende gezichten terug. Diego Luna kruipt opnieuw in de huis van Cassian Andor, terwijl we Genevieve O’Reilly terug zien als Mon Mothma. Je zal nog meer bekende personages uit de film zien schitteren.

Escape From Kabul | HBO Max | 22 september

We herinneren ons allemaal wel de vreselijke beelden van de terugtrekking van de Verenigde Staten uit Afghanistan. Vooral bij het vliegveld ging het goed mis. Sommige Afghanen klampten zich wanhopig vast aan een vliegtuig om te kunnen ontsnappen van de Taliban en vielen zelfs naar beneden.

In deze documentaire op HBO Max zien we nooit eerder vertoonde beelden van de confrontatie bij het vliegveld. Daarnaast komt ook de terugtrekking van de Amerikaanse troepen aan bod en de daaropvolgende evacuatie van Afghaanse burgers.

Thai Cave Rescue | Netflix | 22 september

Een andere gebeurtenis die flink indruk op ons wist te maken en de wereld dagenlang bezighield. Ik heb het over het Thaise voetbalteam dat in 2018 vast kwam te zitten in een ondergelopen grot en er niet meer uit kon. Een groep van internationale reddingswerkers en het Thaise leger deed er alles aan om ze te bevrijden.

Netflix heeft er nu een miniserie over gemaakt. Zo zie je alles wat er is gebeurd en hoe de jongens en hun coach uiteindelijk vrij kwamen.

Lou | Netflix | 23 september

Er raast een storm. Een jong meisje wordt ontvoerd. Haar moeder werkt samen met de mysterieuze buurvrouw om de ontvoerder te achtervolgen, een reis die hun grenzen test en schokkende geheimen uit hun verleden onthult.

Een van de schrijvers van de serie is Maggie Cohn, die aan de HBO Max-hit The Staircase heeft meegewerkt. Als zij dezelfde successen weet te behalen met deze Netflix-film dan lijkt het goed te moeten komen.

Sidney | Apple TV+ | 23 september

Als laatste in deze lijst een documentaire op Apple TV+. Aan deze docu werken veel grote namen mee. Oprah Winfrey is gestrikt als producer en onder andere Denzel Washington, Halle Berry, Robert Redford en Lenny Kravitz komen aan het woord over Sidney Portier. Een iconische acteur, filmmaker en activist die midden in Hollywood stond en de Civil Rights Movement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen