De simpele wijze waarop jij Xbox games speelt op je iPhone of iPad

Games Sam Dille 19 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je op zoek bent naar een intensere game-ervaring op iPhone of iPad, dan is Xbox Cloud Gaming (xCloud) wat je zoek. De dienst bestaat al een tijdje, maar is vrij recent gearriveerd op iOS. Abonnees krijgen toegang tot meer dan 100 titels. Klaar om aan de slag te gaan? Dit is wat je moet doen.

Gamen op een iPhone hoeft niet beperkt te blijven tot Apple Arcade. Er zijn namelijk talloze games te ontdekken op de streamingdienst van Microsoft. En het beste van alles is dat je op deze manier geen dure console hoeft te kopen om deze titels te spelen. Of, als je al een Xbox-console hebt, kun je games op de bank of onderweg spelen.

Je kunt Xboxen op een iPhone dankzij dit simpele stappenplan

Eerst is het belangrijk dat je zowel een Xbox-account, als een Xbox Game Pass Ultimate-lidmaatschap hebt. Bovendien werkt het streamen van deze games alleen als je een stabiele verbinding hebt. Microsoft zelf raadt een 5Ghz Wifi-netwerk of een mobiele dataverbinding met een downloadsnelheid van 10 Mbps aan. Zorg er tot slot voor dat je een iPhone of iPad gebruikt met iOS 14.4 of hoger. Als je dit allemaal hebt, volg je dit simpele stappenplan:

Stap 1: Open Safari op je iPhone en ga naar de website van Xbox. Je kunt trouwens ook streamen via Google Chrome en Microsoft Edge, maar het werkt het beste met Safari.

Stap 2: Meld je aan bij het Microsoft-account dat is gekoppeld aan je Xbox Game Pass.

Stap 3: Tik onderaan het scherm op de deelknop en selecteer ‘toevoegen aan startscherm’.

Stap 4: Zoek de app op het startscherm van je iPhone en meld je opnieuw aan.

Dat is alles. Nu kun je die enorme bibliotheek met Xbox Game Pass-games spelen. Sommige spellen bieden touchscreen bediening, maar voor de meesten heb je een controller nodig. Gelukkig zijn deze Android-controllers ook prima te gebruiken op een iPhone.

Je gerepareerde iPhone 12 zal in een andere verpakking terugkomen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen