Zoveel gaat een Telegram-abonnement je binnenkort kosten

Tech Wesley Akkerman 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Telegram, de chatdienst die vaak onterecht als privacyvriendelijk neergezet wordt, biedt gebruikers de optie aan voor een maandabonnement. Met dat abonnement wil de berichtendienst omzet genereren, zodat die uit de kosten kan komen. Als gebruiker die niet betaalt, blijft de app werken zoals je nu al gewend bent.

Dat betekent dat je nog gewoon berichten en foto’s kunt versturen en ontvangen. Ook blijf je gewoon gebruikmaken van bots en de vele opties met betrekking tot groepen. Maar als je net even wat meer uit de chatapp wil halen, dan kun je dus een abonnement afsluiten. Dat abonnement noemt het bedrijf Telegram Premium.

Telegram Premium: wat krijg je precies?

Een abonnement op Telegram Premium kost je 4,99 dollar per maand. Wat krijg je daar precies voor terug? Je kunt onder meer grotere bestanden versturen. De limiet is normaliter 2 GB en wordt dan 4 GB voor betalers. Daarnaast downloaden betalende klanten een stuk sneller dan mensen die geen abonnement hebben.

Telegram cryptocoin Gram
Het logo van de app (Afbeelding: Telegram)

Verder kun je je aanmelden voor maximaal duizend kanalen (dat is normaal gesproken vijfhonderd) en ben je in staat twintig mappen aan te maken. Binnen die mappen kun je tot tweehonderd chats archiveren. Zo zorg je een beetje voor overzicht, helemaal wanneer je met veel mensen chat via kanalen en groepen.

Allerlei extra mogelijkheden

Betalende gebruikers kunnen daarnaast tot vier accounts binnen de Telegram-app gebruiken. Ook kunnen ze tien chats vastzetten aan de bovenkant, een langere bio schrijven en tot twintig t.me-links vastleggen. Je kunt ingesproken berichten laten uittypen en krijgt toegang tot stickers die het scherm vullen.

Dan zijn er nog de unieke reacties, de vele chatbeheeropties, geanimeerde profielfoto’s en de speciale badge. En in sommige landen zie je ook geen advertenties meer in openbare kanalen. Telegram heeft momenteel 700 miljoen actieve gebruikers; dat waren er in januari van 2021 nog zo’n 500 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Telegram

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen