Android: de 5 beste gamecontrollers die je op dit moment kunt kopen

Gadgets Sam Dille 12 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Android is een geweldig platform om in te gamen. Je hebt keuze tussen ontelbare spellen en je kunt op veel verschillende manieren spelen. Al blijven de meeste games het beste werken met een controller. Ontdek hier welke controllers de beste op de markt zijn.

Het is moeilijk om zeker te weten welke controllers goed werken met welk platform en welke functies ze bieden. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je een betaalbare controller hebt besteld, die uiteindelijk helemaal niet goed werkt. Gelukkig weten wij bij WANT precies welke Android-controllers de moeite waard zijn.

Deze 5 gamecontrollers voor Android mag je niet missen in 2022

Hier vind je 5 gamecontrollers van hoge kwaliteit. Alle controllers werken met een bluetooth of USB-C verbinding. Ook vind je controllers in verschillende prijsklassen. Er zit vast iets voor jou tussen!

1. Steelseries Stratus Duo

De Steelseries Stratus Duo is een ideale controller voor alledaags gebruik. Je kun hem verbinden met Android via bluetooth via USB. Je kan dus zowel draadloos, als met zo min mogelijk vertraging spelen. De controller voelt zwaar in de hand en heeft naast twee thumbsticks naast elkaar, wat erg lijkt op een Playstation-controller. Je hoeft de controller niet alleen voor Android te gebruiken. Met de meegeleverde, draadloze USB-adapter kun je de controller via WiFi verbinden met een PC. De betaalbare prijs, de veelzijdigheid en het feit dat hij lekker in de hand ligt, maakt de Steelseries Stratus een echte topper. Je kan hem nu scoren op Amazon.

Steelseries Stratus Duo
Steelseries Stratus Duo (Afbeelding: SteelSeries)

2. GameSir X2 USB-C Gaming Controller: verander je Android-smartphone in een Nintendo Switch

Het design van de GameSir X2 lijkt heel erg op dat van de Nintendo Switch. Er zijn veel soortgelijke concurrenten op de markt voor Android, maar deze controller is ongetwijfeld de beste. Wat de GameSir X2 zo bijzonder maakt is het feit dat de klemmen op alle devices passen met een breedte van 167 mm. Daarnaast is de USB-C-poort verstelbaar tot een hoek van 51 graden. Je kan je telefoon dus heel makkelijk plaatsen en verwijderen, zonder dat je de kans loopt op krassen. De controller maakt verbinding via USB-C, waardoor latentie geen probleem meer is. Dit maakt de GameSir X2 een ideale controller voor cloudgaming. De controller is iets aan de brede kant, maar ligt toch lekker in de hand. Deze controller is er een die je zeker moet checken! Je kunt hem kopen op Amazon voor een mooi prijsje.

GameSir X2 USB-C
GameSir X2 USB-C (Afbeelding: GameSir)

3. Xbox Elite Wireless Controller Series 2

Als je op zoek bent naar premium controllers voor Android, is het vaak lastig om een betaalbare en gebruiksvriendelijke optie te vinden. Microsoft heeft het voortouw genomen in deze niche met de Xbox Elite-lijn. De tweede serie controllers heeft niet alleen de oude functies verbeterd, maar voegt ook een aantal nieuwe features toe. Zo heeft de Xbox Elite nu een interne batterij en donkerder metaal op zijn schouderknoppen, sticks en d-pad. De controller werkt zowel via bluetooth als USB-C. De Xbox Elite is voorzien van een koptelefoonaansluiting, wat een uitkomst is voor als je Android-device er geen heeft. Deze controller is een van de duurdere in deze lijst, maar zeker de moeite waard om eens te proberen. Koop hem nu op Amazon.

Xbox Elite Wireless Controller
Xbox Elite Wireless Controller (Afbeelding: Microsoft)

4. RiotPWR ESL

Ben je op zoek naar een bedrade controller, dan is de RiotPWR een van de beter modellen die je zult vinden. De controller is van plastic, dus hij ligt licht in de hand. RiotPWR is voorzien van een clip waar je, je Android-smartphone in kan klemmen. De clip is makkelijk te gebruiken, maar de controller kan ook zonder gebruikt worden. Het USB-c-snoer is 90 graden, wat betekent dat je het snoer niet ver naar buiten steekt tijdens het gamen. Ook latentie is geen probleem bij deze controller. Dit model is meer iets voor casual-gamers, dus als je op zoek bent naar meer features zal je verder moeten kijken. Op Amazon kun je jouw exemplaar nu bestellen.

Android controller: RiotPWR ESL
RiotPWR ESL (Afbeelding: RiotPWR)

5. PB Tails CHOC

De PB Tails CHOC is een opvallende verschijning. De strakke randen en lijnen zorgen ervoor dat de Android-controller er behoorlijk modern uitziet. De randen zien er misschien scherp uit, maar de controller is comfortabeler dan je denkt. De PB Tails is niet ergonomisch, maar is ligt toch lekker in de hand. Bij de aankoop van deze controller krijg je een draagtas, zodat je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt de PB Tails zowel via bluetooth, als USB-C aansluiten. De controller werkt niet alleen op Android. Hij is namelijk ook te gebruiken op Windows-devices en op een Nintendo Switch. Deze multifunctionele controller wil je niet missen. Scoor hem nu op Amazon!

PB Tails CHOC
PB Tails CHOC (Afbeelding: PB TAILS)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen