Drie Spotify-alternatieven die de moeite meer dan waard zijn

Apps Sam Dille 12 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Er is bijna geen wereld meer te bedenken zonder Spotify. De streamingdienst voor muziek gebruik je waarschijnlijk dagelijks, maar dit is niet de enige plek waar je muziek op hoge kwaliteit kunt streamen. Deze alternatieven zijn zeker de moeite waard om te checken.

Spotify is al jaren immens populair. De streamingdienst is op dit moment goed voor 31 procent van de totale markt voor muziekstreaming. De positie van Spotify begint echter te wankelen. Na de controverse over podcaster Joe Rogan hebben verschillende artiesten hun muziek van het platform gehaald. Ook gebruikers zoeken steeds meer naar een goed alternatief.

Deze Spotify-alternatieven wil je niet missen

Wij hebben de beste alternatieven voor Spotify op een rijtje gezet. Of je nu mee wil doen met de Spotify-boycot, of gewoon benieuwd bent naar goede alternatieven.

1. Youtube Music

Youtube Music is een van de grote concurrenten van Spotify. Dit is niet gek, want de streamingdienst van YouTube is bijzonder gebruiksvriendelijk. Als je betaalt voor een premium YouTube abonnement – 11,99 euro per maand – krijg je er gratis YouTube Music bij. Youtube Music heeft meer dan 60 miljoen nummers en je krijgt onbeperkt toegang tot YouTube-video’s.

De geluidskwaliteit van YouTube Music is niet ideaal, vergeleken met andere voorbeelden in deze lijst. Toch heeft YouTube Music een aantal exclusieve afspeellijsten en radiostations die je niet wil missen. Als je Android-gebruiker bent, is deze optie ideaal. De navigatiestructuur van de app werkt namelijk ongeveer hetzelfde als bij Spotify. YouTube Music heeft regelmatig updates, die de app nog beter te gebruiken maken. Zo heb je sinds kort als gratis gebruiker meer streaming mogelijkheden.

YouTube Music en YouTube Premium in Nederland
Youtube Music (Afbeelding: YouTube)

2. Amazon Music

In tegenstelling tot YouTube Music heeft Amazon Music wel een soortgelijke geluidskwaliteit als Spotify. De streamingdienst is voorzien van 75 miljoen nummers en heeft net als Spotify verschillende afspeellijsten en radiozenders. De applicatie is op vrijwel alle apparaten beschikbaar. Opvallend is dat Amazon Prime in het buitenland een gratis versie heeft, maar niet in ons land. In Nederland betaal je voor een abonnement op Amazon Prime 2,99 euro per maand. Ook hebben Nederlandse luisteraars nog geen toegang tot de podcasts van Amazon Prime en is de app alleen beschikbaar in het Engels.

Amazon Music
Amazon Music (Afbeelding: Amazon)

3. Tidal: het eerlijkste Spotify-alternatief

Deze streamingdienst is onder het grote publiek minder populair, maar zeker het benoemen waard. Tidal is namelijk de streamingdienst die artiesten op de eerlijkste manier betaalt. Artiesten krijgen via de streamingdienst direct betaald voor een stream. Tidal heeft een catalogus van 80 miljoen nummers en een gratis versie die vergelijkbaar is met Spotify. Voor een abonnement betaal je 19,99 euro per maand, waarvan je jouw favoriete artiest beloont met 10 procent. Naast audio van hoge kwaliteit, heeft Tidal meer dan 350.000 video’s en livestreams van concerten. Tidal is een streamingdienst die je zeker niet mag missen!

Wil je Tidal gebruiken voor een iets lagere prijs? Dan is het mogelijk om voor €9,99 per maand een HiFi-abonnement af te sluiten!

Tidal
Tidal (Afbeelding: Tidal)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen