Meesterlijke camerafunctie eindelijk beschikbaar op oudere Samsung-telefoons

Smartphones Wesley Akkerman 3 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer je gebruikmaakt van een Samsung-telefoon, dan weet je dat het vaak wel goed zit als het om de fotografie gaat. Echter, wanneer het bedrijf moderne functies voor nieuwe toestellen presenteert, dan vissen eigenaren van oude smartphones soms achter het net. In sommige gevallen gebeurt dat slechts tijdelijk.

En dat zien we ook vandaag gebeuren. Samsung kondigt namelijk, in het Koreaans, aan dat de Expert RAW-fotografie-optie onderweg is naar oudere telefoons van het merk. Het gaat om toestellen die al een paar jaar oud zijn. Denk dan aan de Galaxy S20 Ultra, Note 20 Ultra en de Galaxy Z Fold 2.

Expert RAW op je oudere Samsung-telefoon

Expert RAW is niet zozeer een enkele optie, maar eigenlijk een complete app waarmee je betere foto’s maakt met je Samsung-device. De fabrikant introduceerde de app in 2021, toen die beschikbaar kwam voor de Galaxy S21 Ultra. Sindsdien vond de software zijn weg naar enkele andere smartphones van het bedrijf.

samsung galaxy s20 ultra lpddr5 micron
De Samsung Galaxy S20 Ultra (Afbeelding: WANT)

Onder meer de Galaxy S22-serie, Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy Z Fold 4 hebben de applicatie inmiddels gekregen. Andere telefoons uit 2020 krijgen de app overigens niet. Maak je dus nog altijd gebruik van een S20, S20 Plus, Note 20 of de eerste Galaxy Flip, dan vis je nog steeds achter het net. Dat is helaas pindakaas.

5 awesome features van de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 4

Betere foto’s maken

Daarnaast is het zo dat de Expert RAW-app op je Samsung-smartphone alleen gebruikmaakt van de hoofdcamera en ultragroothoeklens, die beiden beschikken over twaalf megapixel. Mocht je een geschikt toestel hebben, dan vind je de app nu in de Galaxy Store. Ook heeft je telefoon de meest recente firmware-update nodig.

Oh, en let wel even op. Want zo’n ouder toestel is natuurlijk minder snel en krachtig dan de modellen uit 2022 of later. Je moet er dus rekening mee houden dat de processorsnelheid wat tegenvalt in vergelijking met het nieuwere aanbod. Heb dus wat geduld, maar in ruil daarvoor zien je foto’s er wel mooier uit.

iPhone, Android of camera: met deze tips wordt je een fotografie-koning

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen