5 awesome features van de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold 4

Smartphones Jeroen Kraak 10 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is Samsung gelukt: de opvouwbare smartphone is niet meer weg te denken uit het telefoonlandschap. Met de Samsung Galaxy Z Fold 4 probeert het die positie te versterken. Wij lichten 5 interessante features voor je uit, zodat je precies weet hoe het bedrijf dat wil gaan doen.

Je hebt het vast wel meegekregen. Vandaag was Galaxy Unpacked. Tijdens het evenement verscheen niet alleen de Galaxy Z Flip 4, maar dus ook de Samsung Galaxy Z Fold 4. Jeroen heeft net zoals een brave student naar de presentatie gekeken en zet voor jou 5 awesome features op een rijtje.

Maak kennis met de Samsung Galaxy Z Fold 4

Het was het moment waarvan je wist dat die zou komen: de presentatie van de Samsung Galaxy Z Fold 4. Dit is hét nieuwe vlaggenschip van Samsung. Vijf punten vielen ons erg op. Deze vind je hieronder.

#1 De krachtigste Samsung-telefoon ooit

Samsung noemt de Galaxy Z Fold 4 haar krachtigste telefoon ooit. Dat doet het niet zomaar, want onder de motorkap zit een Snapdragon 8+ Gen 1. Hierdoor kun je de zwaarste games makkelijk op je telefoon spelen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je moeiteloos tussen de verschillende apps kunt schakelen. Dat is handig met het Multi Active Window waarmee je verschillende apps in een scherm opent. Zo kun je makkelijk multitasken.

Samsung Galaxy Z Fold 4, Samsung goedkopere Android-smartphone Galaxy Z Fold 6
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Ontwerp

We moeten natuurlijk stilstaan bij het ontwerp van de Samsung Galaxy Z Fold 4. Het scherm aan de voorkant is 2,7 mm breder dan diens voorganger en bovendien zijn de schermranden dunner. Je hebt dus meer scherm, terwijl de telefoon iets kleiner is geworden. Ook heeft de telefoon in de sportschool gehangen, want hij is maar liefst 8 gram lichter. Al met al is het dus een fijner toestel om mee op pad te nemen.

#3 Verbeterde camera

Als je op pad bent wil je natuurlijk geweldige foto’s nemen. Dat moet met de Galaxy Z Fold 4 geen probleem zijn. Aan de voorkant zit een 10-megapixel F2.2 camera die voor perfecte selfies moet zorgen. Aan de achterkant is het helemaal feest. Je hebt de beschikking over een 50-megapixel groothoeklens die 23 procent helderder is dan die op de vorige versie. Daarnaast is er ook een 12-megapixel ultragroothoeklens en een telefotolens die tot 30 keer kan inzoomen. Met Zoom Map kun je precies zien waar je inzoomt, wat he meer duidelijkheid geeft.

Samsung Galaxy Z Fold 4
(Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Een nog beter scherm

Bij het ontwerp had ik het natuurlijk al over het scherm. Daar ga ik nu nog wat dieper op in, want dat is natuurlijk een van de grootste redenen waarom je een opvouwbare telefoon zou willen. De Samsung Galaxy Z Fold  4 heeft een variabele verversingssnelheid van 120 Hz. Dat betekent dat het beeld zich aanpast wanneer het moet, waardoor het scherm zuiniger is. Samsung heeft daarnaast Flex Mode waardoor je ideaal beeld hebt, wanneer je telefoon gevouwen is. Dat kan bij onder andere Netflix en YouTube. Helaas ondersteunen veel andere streaming-apps het nog niet.

#5 De prijs van de Samsung Galaxy Z Fold 4

Waar Samsung weinig aan veranderd heeft, is de prijs. De Galaxy Z Fold 4 kost €1.799 en dat is dan ook een flinke som geld. Ben je geïnteresseerd in de telefoon, dan raad ik je aan om even te wachten met aanschaf. In tegenstelling tot Apple-toestellen, gaat de prijs van Samsung-telefoons snel omlaag. Je kunt ‘m dus over een paar maanden veel goedkoper scoren en dan heb je een toptoestel voor een goede prijs.

Samsung Galaxy Z Fold 4 Android
(Afbeelding: Samsung)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen