5 intrigerende kenmerken van de gloednieuwe Samsung Galaxy Z Flip4

Smartphones Dennis Mons 10 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

De Samsung Galaxy Z Fip 4 is, net als de Galaxy Z Fold 4, officieel een feit. Hiermee weet de opvouwbare smartphone voor de vierde keer een grote stap te zetten. Dennis vertelt je in dit artikel alles over het gloednieuwe toestel.

De Samsung Galaxy Z Flip 4 wordt ongetwijfeld marktleider qua vouwbare smartphones. Het toestel is sneller, steviger en dunner dan de concurrentie. En is een tikkie goedkoper dan de nieuwe Fold4.

Indrukwekkende specificaties

Los van het feit dat het een prachtige ogend, nog stevigere telefoon is met een iéts groter Cover-scherm dan zijn voorganger, zijn het vooral nieuwe features die de Galaxy Z Flip4 nog indrukwekkender maken. Ik licht er even vijf uit.

Samsung Galaxy Z Flip 4

#1 Handsfree FlexCam-modus

Een van de indrukwekkende modi is de handsfree Flex-modus. Hierdoor maak je snel toffe selfies met vrienden. Niet alleen vanwege het feit dat de tien megapixel-camera indrukwekkend is, maar ook omdat je in Flex-modus een ruimer shot krijgt van je omgeving.

Daarnaast is het schieten van een video makkelijker gemaakt. Door eerst te filmen met Quickshot schiet je sowieso uitstekende beelden met de twee twaalf megapixelcamera’s op de achterkant, maar als je verder wilt filmen kan je de Flip4 buigen en FlexCam gebruiken in hetzelfde shot met de selfiecamera en de telefoon ergens plaatsen om door te filmen. Ideaal dus ook voor contentmakers.

Samsung is daarvoor de samenwerking aangegaan met Meta en daardoor is deze functie geoptimaliseerd. De tech is vooral ontwikkeld voor apps als Whatsapp, Facebook en Instagram, maar ongetwijfeld werken andere partijen ook hard om hun apps geschikt te maken voor de functie.

Samsung Galaxy Z Flip 4

2# Super speed charging

Ook is de batterij (3,700mAh) bijzonder. Dankzij Super Fast Charging is je telefoon binnen dertig minuten weer opgeladen tot vijftig procent. Hiervoor heb je wel een 25 watt-adapter nodig. Of deze meegeleverd wordt, is nog onzeker. Maar het zou ons niets verbazen dat je die even moet aanschaffen. Hoewel de kans overigens groot is dat je al een USB-C-oplader met dat wattage hebt liggen.

#4 Nog dunner

Dit is zo mogelijk een indrukwekkender hoogstandje: de Samsung Galaxy Z Flip4 is nog dunner geworden. Wanneer dubbelgevouwen is de telefoon slechts 17,1 millimeter dik. Dat heeft mede te maken met het feit dat Samsung bijzonder vooruitstrevend is met het ontwikkelen van dunnere schermen. Inmiddels is het scherm van de Flip4 dunner dan een haar. Dat zorgt er ook voor dat het scharnier flexibeler is, maar ook platter.

Samsung Galaxy Z Flip 4

#5  Samsung stapt over op de retesnelle Snapdragon 8

De Flip4 kan zich qua snelheid ook meten aan de slagschepen van de concurrenten. In tegenstelling tot andere Nederlandse Samsung-telefoons met een Exynos-processor, gebruikt de Flip4 een Snapdragon 8+ Gen 1-processor. Dát in combinatie met 8GB RAM-geheugen zorgt ervoor dat je een snappy telefoon in handen hebt die geen enkele moeite heeft met games én je prachtig beeld geeft qua foto’s, video’s maar ook de UI op het 120Hz Full HD-scherm.

Samsungs regenboog; je telefoon zoals je maar wilt

De Flip4 is vanaf nu te bestellen en de levering is vanaf 11 augustus. Maar je hebt ‘alle’ tijd dus om te kiezen welke kleurensetting je wilt hebben. Zo zijn Bora Purple (Koreaans voor paars, paars) en nieuwe kleuren als Pink Gold en Blue1 beschikbaar. Ook kun je het toestel helemaal customizen middels de Galaxy Z Flip 4 Bespoke Edition2 en kan je kiezen uit 75 kleurcombinaties.

Samsung Galaxy Z Flip 4

De Samsung Galaxy Z Flip4 wordt niet goedkoop. Het instapmodel kost €1099, en dan krijg je 128GB aan opslag. De modellen met meer opslag kosten €1159 (256GB) en €1279 (512MB).

Wees gerust als je nóg niet toe bent aan een nieuw toestel; de prijzen van deze telefoons zakken vrijwel altijd behoorlijk. Zet er gerust een Google Alert voor aan. En mocht je wel al over willen stappen, dan is er altijd nog de Galaxy A13 die nog geen €200 kost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen