Deze 7 Google Chrome-extensies zijn een must-have!

Tech Dennis Mons 28 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Hoewel andere internetbrowsers zeker nog aan de weg timmeren, blijkt Google Chrome nog altijd de meest populaire. Dit zijn 7 extensies die feitelijk iedereen moét proberen.

Het mooie van Google Chrome, maar ook andere browsers, is het feit dat je extensies kunt gebruiken die je leven een stuk makkelijker maken. Hier een aantal aanraders op een rij.

Google Chrome met extensies bespaart je een hoop tijd

Chrome ‘uit de doos’ gebruiken is voor veel mensen al goed genoeg. Je kunt makkelijk je data verplaatsen, mocht je ineens naar een ander apparaat schakelen (zoals je Android-telefoon of iPhone).

Maar dankzij extensies wordt het online werken ook ineens een stuk makkelijker. We zetten zeven essentiële toevoegingen op een rij.

#1 Glasp voor Google Chrome is de ideale samenvatter

Dankzij de extensie Glasp is het makkelijker om een lang stuk tekst (bijvoorbeeld van een artikel of een verslag) enigszins samen te vatten. Het werkt feitelijk als een ouderwetse highlighter, waarbij je tijdens het lezen stukjes tekst kunt bewaren. Daarnaast kun je aantekeningen maken, dus je hebt een direct overzicht van alle informatie binnen een stuk tekst dat belangrijk is.

#2 WordTune

Toegegeven; WordTune werkt alleen in het Engels. Toch is het een ideale compagnon als je af en toe moet schrijven in die taal, maar er niet helemaal mee uit de voeten kunt. Met de extensie krijg je aanwijzingen wanneer je tekst wellicht te formeel of juist te losjes is. En natuurlijk krijg je daar ook wat aanwijzingen bij.

Google Chrome, extensies

#3 AdBlock

Deze applicatie is zeker geen nieuwkomer, maar verdorie wat is het fijn. Het is ietwat curieus om AdBlock in dit lijstje te zetten, aangezien ook wij onze verdiensten binnenhalen met onder andere advertenties. Maar soms hebben veel sites allerlei pop-ups. Het fijne is als ze je gewoon even vragen of je wellicht even AdBlock wilt pauzeren. En da’s een vriendelijke dienst, omdat het aantal irritante reclames soms echt overweldigend is. Toch kan je dus AdBlock te pas en te onpas even aan- en uitzetten, wat de beleving van een website prettiger maakt.

#4 Focus To-Do voor Google Chrome

Geef eerlijk toe: soms gaan je hersenen van hot naar her terwijl je allerlei zaken door elkaar doet, en dan ook nog eens bedenkt dat je nog even Sjaak moet bellen of iemand terug moet mailen. Er is een wetenschappelijk bewezen techniek die je daar mee helpt: Pomodoro. Dat is wat Focus To-Do gebruikt. Dankzij een timer weet je precies wat je moet doen en wanneer. Iéts handiger dan een uitgeschreven To-Do-lijstje op een kladblok.

Google Chrome, extensies
(Afbeelding: Focus To-Do)

#5 Save to Drive: de perfecte link dankzij Google Chrome

Het is eigenlijk appeltje-eitje om Google Drive te installeren, waardoor het lijkt op een extra harde schijf. Maar dankzij deze plug-in op Google Chrome kun je meteen een bestand opslaan door er met de rechter muisknop op te klikken. Vervolgens krijg je een prompt en voila: je bestand staat in de cloud op Google Drive zonder dat je je er druk over hoeft te maken.

#6 Momentum

Rust… Rust is zo ontzettend belangrijk op een hectische dag. Met alle inputs van werk en collega’s is het héél belangrijk om gewoon even de boel de boel te laten. Dat is exact wat Momentum doet. Het vraagt je met een fijne afbeelding en een vriendelijke tekst: “Wat gaan we doen vandaag, en wat is je doel?” Stukken beter dan e-mails van Jan-en-alleman die berichten sturen met rode ‘noodzaak’-vlaggetjes, waardoor je wellicht meteen in de stress schiet.

Google Chrome, extensies, Momentum
(Afbeelding: Momentum)

#7 MailTrack

En oké: het kan zeker voorkomen dat een e-mail roodgloeiend is en je er echt mee aan de slag moet. Deze extensie zorgt ervoor dat een belangrijke e-mail niet per ongeluk in de spamfolder belandt. En eerlijk gezegd, dat gebeurt nog altijd iéts te regelmatig. Je krijgt daarnaast een overzicht van het moment dat een ontvanger bijvoorbeeld je e-mail heeft ontvangen en gelezen. Het werkt vooralsnog echter alleen met Google Chrome en Gmail.

Met deze Google Chrome-extensies zorg je ervoor dat je dus een meer gestroomlijnde workflow hebt die je uren per week kan besparen. En als ze niet prettig werken voor je, zijn ze weer makkelijk te verwijderen. Sterker nog: wellicht wil je  Google Chrome helemaal verwijderen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen