Mark Hofman
Mark Hofman Apps 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom je Google Chrome mogelijk beter van je Windows-PC kan halen

De kans dat je Google Chrome gebruikt op je Windows-computer is vrij groot. Het is immers de populairste internetbrowser die er is. Toch zijn er een aantal mensen die er binnenkort, helaas, afscheid van moeten nemen.

Vandaag wordt duidelijk dat de browser, vanaf begin volgend jaar, op bepaalde Windows-systemen niet meer werkt. Zonde!

Google Chrome verdwijnt op Windows-computers

Oke, oke. Echt verdwijnen gaat Google Chrome niet, maar je zou er wel echt goed aan doen. Begin volgend jaar krijgt de browser namelijk zijn laatste update voor Windows 7 en Windows 8.1. Vanaf dat moment verdwijnt de ondersteuning volledig.

In de praktijk houdt dat in dat Google Chrome op deze systemen geen nieuwe updates meer krijgt. Nieuwe functionaliteiten blijven achterwegen en ook op gebied van veiligheid is de situatie vaak niet optimaal.

Google krijgt speciale feature die alleen voor iPhone-gebruikers is
Chrome (Afbeelding: Sascha Steinbach / EPA)

Consumenten doen er goed aan om een stapje te maken en Windows 7 achter zich te laten. Maar goed, dat is nog wel een dingetje.

Aardig wat actieve gebruikers

Het probleem van de beslissing is dat Windows 7, ondanks dat het besturingssysteem, in 2009 al op de markt verscheen, nog door ongelofelijk veel mensen gebruikt wordt.

Officieel gezien verdween de ondersteuning in 2020, maar dat lijkt 100 miljoen PC-gebruikers er niet van te weerhouden om de overstap uit te stellen. Er zijn dus binnenkort een flink aantal consumenten die niet alleen een besturingssysteem zonder ondersteuning, maar ook een browser zonder ondersteuning hebben.

De verwachting is dat Google Chrome versie 110, de versie waar het om gaat, vanaf 23 februari 2023 beschikbaar is.

De verrassende Windows 11-functies die je echt wil proberen
Het systeem op je nieuwe laptop (Afbeelding: Microsoft)

Google Chrome heeft ook goede wijzigingen

Het is misschien even slikken voor de consument met Windows 7, maar Google Chrome draagt niet alleen maar negatieve veranderingen met zich mee.

Zoals je wellicht weet kom je op het internet doorgaans voldoende advertenties tegen. Deze advertenties maken gebruik van tracking, zodat de inhoud zo goed mogelijk op je afgestemd kan worden.

Dat is handig voor de bedrijven, maar niet voor de gebruikers van Google Chrome. Gelukkig komt de browser met een handige oplossing om dat tegen te gaan. Meer weten? Het artikel hieronder vertelt je alles!

Good guy, Google: hoe advertenties minder persoonlijk kunnen worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!