Hoe een echt Jurassic Park door een miljardair toch werkelijkheid kan worden

Pop-Culture Jeroen Kraak 5 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Jurassic Park is een van de grote klassiekers van Steven Spielberg. Een park vol met dinosaurussen verwacht je natuurlijk niet in het echt. Toch is er een miljardair die daar verandering in wil brengen.

We herinneren ons natuurlijk allemaal de originele Jurassic Park. Inmiddels zijn er zoveel spin-offs uitgekomen omdat dinosaurussen ons blijven fascineren. Maar daar lijkt het niet bij te blijven, want er moet wellicht ook een heus Jurassic Park uitkomen. Een soort dierentuin met echte dino’s.

Jurassic Park in het echt

Miljardairs hebben rare hobby’s. De een wil een eigen voetbalclub, de ander een superjacht en de echte rijkaards bouwen natuurlijk een eigen raket. Miljardair Jared Isaacman ziet een eigen park met dinosaurussen wel zitten, oftewel een Jurassic Park in het echt.

Net zoals Elon Musk houdt Jared Isaacman er ook van om veel tijd door te brengen op Twitter. Het ideale platform om je gedachten de vrije loop te laten. Hij reageerde op het nieuws dat er een 48.500 jaar zombievirus tot leven werd gewekt. Hij ziet een Jurassic Park wel zitten.

“Dinosaurussen moeten de volgende stap worden. Dan wordt het pas echt interessant,” twitterde Jared Isaacman. Bij de tweet is ook een dinosaurus te zien.

 

Een serieuze miljardair of een grap?

Of Isaacman echt serieus is weten we niet en wellicht is het dus een grap. Maar toch, we hebben met Elon Musk en Donald Trump gezien dat we uitspraken van mensen met (te) veel geld niet moeten onderschatten.

Toch staat de uitspraak van Jared Isaacman niet op zichzelf. In 2021 deed Max Hodak, die eveneens miljardair is, een soort gelijke uitlating. De medeoprichter van Neuralink (het hersenchipbedrijf van Elon Musk) liet op Twitter weten dat we een Jurassic Park kunnen bouwen als we dat zouden willen.

Toch lijkt het mogelijk

Het zouden dan geen genetisch authentieke dinosaurussen zijn, maar nieuwe soorten volgens hem. “Misschien is 15 jaar fokken en engineering nodig om super exotische nieuwe soorten te krijgen.”

Hoewel het dus allemaal op dit moment nog niet serieus lijkt, kan daar zomaar verandering in komen. Wij mensen willen natuurlijk altijd het onmogelijke mogelijk maken. Of het nu leven op Mars is, of dus dinosaurussen tot leven wekken.

Jurassic Park in het echt: dinosaurus-embryo gevonden in China

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen