Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 6 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

De opvallende reden waarom Rick Grimes geen The Walking Dead-film krijgt

Negen seizoenen lang was Rick Grimes hét gezicht van The Walking Dead. In de vijfde aflevering van het negende seizoen verliet het personage echter het toneel. Niet voorgoed, want acteur Andrew Lincoln zou voor een heuse trilogie aan films terugkeren. Althans, dat was het idee.

Begin dit jaar werd bekend dat AMC een streep zette door de filmtrilogie. Rick Grimes zou wel degelijk terugkeren, maar dan wel in zijn eigen The Walking Dead-spinoff. Maar waarom werd deze beslissing door de makers precies gemaakt?

Rick Grimes krijgt eigen The Walking Dead-spinoff

Hoewel Rick Grimes pas twee seizoenen geleden uit The Walking Dead vertrok, is hij in het verhaal inmiddels zes jaar afwezig. Iets dat te maken heeft met de tijdsprong die in de immens populaire serie plaatsvond. Die tijdsprong was onderdeel van het laatste seizoen van de AMC-hit. Een serie die na elf seizoenen alsnog een open einde had. En niet zonder reden.

Rick Grimes keert namelijk terug. Niet in een filmtrilogie zoals men eerder had aangekondigd, maar in een zesdelige spinoff-serie. Hoe de serie precies zal heten weten we op dit moment nog niet. Waar hij over gaat wel.

The Walking Dead
Daryl en Rickert (Afbeelding: AMC)

De The Walking Dead-spinoff geeft namelijk antwoord op een aantal vragen die we na de laatste aflevering van seizoen 11 hebben. Zo komen we te weten wat er met Rick Grimes is gebeurd nadat hij gevangen werd en hoe Michonne hem uiteindelijk heeft gevonden.

Waarom die filmtrilogie er niet gaat komen

Hoewel de spinoff uitstekend klinkt, vragen we ons toch al een paar maanden af waarom de filmtrilogie op zich laat wachten. Wat ons betreft leent niet alleen het personage, maar ook het einde van The Walking Dead zich uitstekend voor een dergelijke aanpak.

Volgens Greg Nicotero, uitvoerend producent van The Walking Dead, was het AMC-team rondom de serie het daar niet mee eens. Hoewel het verhaal zich zeker leent voor een vervolg, is het naar hun eigen zeggen niet zo groot om er drie films mee te kunnen vullen.

“Verschillende versies van het script vlogen door het rond, maar uiteindelijk was er niet een versie die bleef plakken”, zo zegt hij in de podcast Talking StrangeHet idee van een serie kwam anderhalf jaar geleden in het hoofd van de makers op. “Als we dan toch geen film gaan doen, dan hebben we misschien wel de ingrediënten voor een serie”, zegt Greg Nicotero.

The Walking Dead: de angstaanjagende zombie-wolf waar we wakker van liggen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!