WhatsApp zit vol verrassingen: vijf machtige functies die je moet kennen

Apps Sam Dille 20 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp heeft geen introductie nodig. Het is een van de meest gebruikte berichten-apps die de harten van bijna elke mobiele gebruiker op aarde heeft gedomineerd. Toch kan de app je nog steeds verbazen.

Sinds Facebook eigenaar werd van WhatsApp in 2014, zijn er namelijk heel wat nieuwe functies bijgekomen. Veel van deze functies zijn alleen onder de radar gebleven.

Deze 5 WhatsApp-functies ken je waarschijnlijk nog niet

Maak je geen zorgen! WANT geeft je alle functies die je als WhatsApp-gebruiker moet kennen. En je hoeft er zeker geen expert voor te zijn.

1. Pin een chat vast

Als je een favoriete chat hebt op WhatsApp dan is deze optie ideaal. Wanneer je een gesprek vastpint blijft hij bovenin staan, zelfs als je nieuwe berichten krijgt. Zo kun je altijd makkelijk en snel bij je belangrijkste chats komen. iPhone-gebruikers kunnen dit heel makkelijk doen door op het tabblad ‘chats’ te klikken en de chats die je wilt naar rechts swipen. Tik daarna op de pin-optie. Android-gebruikers moeten echter de chat ingedrukt houden en op het pin-icoontje drukken. Kleine moeite.

2. Verberg een chat

Je kunt chats op WhatsApp verbergen door ze te archiveren. Hierdoor zijn ze niet meteen zichtbaar voor andere mensen. Heel fijn als je bepaalde gesprekken liever geheim houdt. iPhone-gebruikers archiveren een chat door hem naar rechts te swipen, terwijl Android-gebruikers de chat ingedrukt moeten houden en op het dropbox-pictogram te drukken.

3. Plan WhatsApp-berichten in

Wil je heel graag een chat sturen op een bepaald moment, dan kun je ervoor kiezen om hem in te plannen. Het bespaart je veel tijd en zorgt ervoor dat je niet vergeet om contact met mensen op te nemen. Er zijn talloze apps beschikbaar om je WhatsApp-berichten te plannen, waaronder: WhatsApp Business en Siri Shortcuts.

4. Geef belangrijke berichten een ster

Belangrijke chats kun je op WhatsApp markeren, zodat je ze op elk moment snel kunt terugvinden. Deze verborgen functie is essentieel voor zakenmensen die veel berichten hebben met een hoge prioriteit. Zowel iPhone- als Android-gebruikers doen dit door een chat ingedrukt te houden en op het ster-icoon te klikken.

5. Chats exporteren

Als je een gesprek exporteert, maak je een back-up van alle berichten en mediabestanden. Hierdoor kun je alle chats makkelijk terughalen als je telefoon wordt gestolen, of als je een nieuw toestel hebt. Android-gebruikers doen dit door in een chat op de drie puntjes rechtsboven te klikken. Druk vervolgens op de drie stippen rechtsboven en selecteer ‘exporteren’. Daar kun je zelf kiezen wat je wilt exporteren en in wat voor soort bestand. iPhone-gebruikers moeten dit een klein beetje anders doen. Die vinden de optie ‘exporteren’ als ze op de chatnaam klikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen