De perfecte Google Chrome-extensie die je heel veel tijd gaat besparen

Tech Sabine Schults 20 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je een handleiding schrijven met instructies waarbij je stap voor stap uitlegt hoe je iets moet doen? Dat is meestal nogal tijdsintensief, maar gelukkig is er een extensie voor Google Chrome die dit proces een stuk sneller maakt. WANT-redacteur Sabine legt je uit waar ze het over heeft.

Hoe ga je aan de slag? Om Scribe te gebruiken, moet je eerst deze extensie voor Google Chrome downloaden. Maak vervolgens een account aan en geef je team een naam. Vervolgens is het tijd om jouw eerste opname starten. Dat werkt heel gemakkelijk.

Google Chrome: bespaar tijd met Scribe

Selecteer Scribe in de extensiebalk (naast de zoekbalk) in Google Chrome. Druk vervolgens op Start Recording. Er verschijnt nu een opnameknop in beeld, zodat je weet dat de opname actief is. Verder opent er een webpagina, waar je de stappen met screenshots zo kunt terugvinden.

Alles wat je typet in de Google Chrome-browser of waar je op klikt wordt meegenomen in Scribe. Zodra je klaar bent, stop je de opname via de opnameknop van de tool. Er wordt nu automatisch een stappenplan gegenereerd op de webpagina. Je kunt nu wijzigingen aanbrengen indien er iets mis is gegaan.

Scribe Google Chrome-extensie
(Afbeelding: Scribe)

Handig om te weten

Met de gratis versie van Scribe kun je alleen je browser opnemen. Om andere apps op te nemen kun je abonneren op Scribe Pro. Met dit abonnement ontgrendel je ook andere functies, zoals het aanpassen van screenshots. Scribe Pro heeft een adviesprijs van 29 dollar per maand. Zonder dit abonnement kun je gelukkig ook een heel eind komen!

Een Scribe kan gedeeld worden met een link, geplaatst worden op een website of gedownload worden als PDF. De Google Chrome-extensie is dus super handig om te gebruiken voor school of werk. Bovendien wordt het gebruiken van Microsoft Word voor het schrijven van instructies verleden tijd.

De Google Chrome-extensie waar je heel voorzichtig mee moet zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen