Google Chrome tilt iedere website naar hoger niveau met dit handige trucje

Apps Wesley Akkerman 18 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak je gebruik van de Google Chrome-browser en denk je van alle trucs op de hoogte te zijn? Dat is top, maar wist je ook dat je de browser websites kunt laten forceren de dark mode te activeren? Als het antwoord ‘nee’ is op die vraag, dan gaan we je een handje helpen. In dit artikel lees je wat je moet doen.

De Google Chrome-browser heeft een native dark mode binnen de instellingen staan. Dat betekent dat de donkere modus standaard in het programma gebouwd is en dat je hier dus geen aparte plugins of extensies voor hoeft te downloaden. De donkere modus is beschikbaar op zowel Windows als Android.

Donkere modus van Google Chrome

Wanneer je de dark mode activeert, dan kleedt de browser zichzelf in donkergrijze kleuren. De homepage, taakbalk en instellingen nemen die kleur dan automatisch over. Je kunt dit handmatig instellen of Google Chrome laten reageren op je systeeminstellingen. Staat de dark mode aan op Windows? Dan ook in de browser.

Donkere modus Google Chrome
Donkere modus Google Chrome (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Maar dat is niet het enige dat je verandert. Wanneer je de donkere modus activeert, dan activeer je ook automatisch dezelfde modus op elke website die zoiets aanbiedt. Maar wat nou als er geen donkere modus beschikbaar is op een specifieke website? Dan kun je die toch forceren met een handig trucje.

Donkere modus forceren

Wil je elke website binnen Chrome dus in de donkere modus weergeven, dan ga je als volgt te werk.

  1. Open Google Chrome, ga naar chrome://flags en druk op Enter.
  2. Ga op deze pagina op zoek naar de Dark mode. Dat doe je door Ctrl + F in te toetsen (of het zoekveld te gebruiken) en ‘dark mode’ in te typen. De regel die je zoekt is Auto Dark Mode for Web Contents.
  3. Rechts staat nu een knop Default. Druk daarop en verander hem naar Enable. Start Chrome nu opnieuw op.

En voilà, dat is eigenlijk alles dat je hiervoor hoeft te doen. Dit kun je zowel op Android als Windows fixen, mocht je dat willen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen