Dark mode 2.0: Google schenkt Android-gebruikers echte duisternis

Apps Wesley Akkerman 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel apps bieden een dark mode aan. Google is daarin niet anders. Maar die modus krijgt nu wel een update op Android. Gebruikers van de officiële app van de zoekgigant kunnen nu rekenen op een donkere modus die nog donkerder is. Eerder gebeurde dit al voor desktopgebruikers die de zoekmachine gebruiken.

Of die nou daadwerkelijk beter is of niet, de dark mode is een fijne toevoeging voor apps. De modus zorgt ervoor dat de achtergrond donker of zwart kleurt, waardoor je ogen iets meer rust krijgen. Daarnaast krijg je niet zo’n felle lichtbron op je oogballen geprojecteerd wanneer sites heel erg van de kleur wit houden.

Google omarmt dark mode nog meer

Daarom is het goed om te zien dat de grootste appmakers van nu de dark mode omarmen. En soms nog een stapje verdergaan, zoals Google nu doet. Eerder rolde het bedrijf al een update uit voor desktopgebruikers die de zoekmachine gebruiken. De achtergrond van de site kleurt daar net even wat donkerder dan voorheen.

Google dark mode
Het verschil in kleur (Afbeelding: 9to5Google)

En diezelfde update is nu ook onderweg naar de officiële Google-app. Het gaat dan met name over het onderdeel Discover, waar je onder meer je nieuwsfeed checkt. De achtergrond had eerst de kleur lichtgrijs (#202124), maar krijgt nu iets dat sterker op zwart lijkt (#171717). De cijfers die je ziet staan vallen onder HTML-kleurencodes.

Verder weinig veranderd

Je kunt het verschil in kleur zien in de bovenstaande afbeelding, via 9to5Google. Verder heeft Google de kleur van de pilvormige zoekbalk ietwat aangepast. Maar de navigatiebalk onderin lijkt onveranderd. Daarnaast lijkt het zo te zijn dat de kleuren van de foto’s en het logo van het bedrijf mooier naar voren komen.

Op moment van schrijven is nog niet duidelijk of Google de veranderingen aan al haar apps doorvoert. En is het nog maar de vraag wanneer iedereen de update ontvangt. Momenteel rolt de zoekgigant de update namelijk alleen uit via het bèta-kanaal, waar je je voor kunt aanmelden in de Play Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen