Bevestigd: OnePlus 10 Pro verschijnt later deze maand in Nederland

Smartphones Mark Hofman 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De OnePlus 10 Pro verschijnt later deze maand ook in Nederland, zo bevestigt een woordvoerder van het bedrijf aan deze website. Eerder deze week sprak CEO Pete Lau al over een Europese lancering in maart.

Het nieuwe vlaggenschip van OnePlus is al enige tijd op de markt beschikbaar. Consumenten uit China kunnen sinds januari dit jaar al aan de slag met de smartphone, waar Europese klanten nog even geduld moeten hebben. Daar komt deze maand dus verandering in.

OnePlus 10 Pro verschijnt deze maand

OnePlus CEO Pete Lau liet maandag, door middel van een bericht op het officiële OnePlus forum, weten dat de smartphone naar Europa komt. Wanneer Europese consumenten precies aan de slag kunnen met het nieuwe vlaggenschip is nog niet bekend. Op de beursvloer van het Mobile World Congress 2022 in Barcelona vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan ons dat ook Nederland voorzien wordt.

Het nieuwe vlaggenschip valt voornamelijk op door het grote camerablok op de achterkant. Deze ziet er overigens in de praktijk minder heftig uit dan op de beelden die we eerder zagen. Net als bij het vorige model heeft OnePlus ook voor de 10 Pro de handen ineen geslagen met Hasselblad. De smartphone is voorzien van een 48 megapixel hoofdcamera, 50 megapixel ultra-wide camera en een 8 megapixel telefotolens. Dat is een zelfde opstelling als bij de OnePlus 9 Pro van vorig jaar. De grote verbetering zit ’em vooral in het werk van Hasselblad, dat onder andere de Master Mode toevoegt.

OnePlus 10 Pro
Camerasysteem stoort minder dan verwacht (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

De OnePlus 10 Pro beschikt verder over de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 met maximaal 12GB aan werkgeheugen. Qua opslagcapaciteit biedt de smartphone 256GB. Het vlaggenschip is verder voorzien van een 5000mAh batterij die op te laden is met een vermogen van 85W. De OnePlus 10 Pro beschikt over een 6.7-inch OLED-beeldscherm met een variabele verversingssnelheid van 120Hz en draait op OxygenOS 12.

Dat ziet er niet lekker uit!

Het nieuwe vlaggenschip van OnePlus komt deze maand dus naar Nederland. Dat is uiteraard goed nieuws, al is het wel te hopen dat het bedrijf hier en daar nog een kleine aanpassing doorgevoerd heeft. Onlangs maakte JerryRigEverything pijnlijk duidelijk hoe het met de stevigheid van de smartphone is gesteld.

Oef: OnePlus 10 Pro is stiekem toch een opvouwbare smartphone

Benieuwd hoe de OnePlus 10 Pro zich staande hield in zijn bekende duurzaamheidstest? Check dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen