Netflix kan met deze duistere Duitse serie een nieuwe wereldhit scoren

Films & Series Jeroen Kraak 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix kun je nu 1899 vinden. Met deze Duitse original hoopt de streamingdienst opnieuw goud in handen te hebben. Maar is de serie echt het kijken waard? Wij vertellen het je.

Op Netflix verschijnt elke maand enorm veel content. Het is dan ook lastig voor makers van series en films om zich echt te onderscheiden. De makers van 1899 hopen een nieuwe hit in handen te hebben. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je er alles over.

Netflix wil nieuwe opvolger van Squid Game en La Casa de Papel

Het mooie aan Netflix is dat het content in zeer veel verschillende landen produceert. Hierdoor hebben we al kunnen genieten van topseries als Lupin, La Casa de Papel en Squid Game. De Duitse serie 1899 kan zomaar de volgende worden in dat lijstje.

Trap je ex met een sierlijke buiging van je Netflix-account met deze functie

1899 kent namelijk een bijzonder plot. Netflix beschrijft de Duitse serie als volgt: “In deze pakkende bovennatuurlijke thrillerserie wordt een migrantenschip op de Atlantische Oceaan overvallen door mysterieuze gebeurtenissen.”

De makers van 1899 zijn zeker niet onbekend. Zij waren eerder verantwoordelijk voor Dark. Die Duitse original wist hoge ogen te gooien op Netflix.

Bizar hoge cijfers voor 1899 tot nu toe

1899 is sinds vandaag te zien op Netflix en de eerste beoordelingen op IMDb beloven veel goeds. 2.400 mensen hebben gestemd en geven de serie samen een 9,2.

1899 is een sterke kanshebber voor de feel-bad show van het jaar met zijn achterbakse personages, grimmigheid en spanning. Je kunt de serie echt spookachtig noemen. De bovennatuurlijke thriller is zo ingewikkeld, dat mysteries ontrafelen niet alleen een uitdaging is, maar echt hoofdpijn veroorzaakt op de best mogelijke manier,” schrijft een Netflix-kijker.

Maar niet alleen de kijkers zijn tot nu toe positief, ook recensenten weten de Duitse Netflix-serie te vinden. Op Rotten Tomatoes scoort de original op dit moment 71 procent.

1899 Netflix
Duitse duisternis. (Afbeelding: Netflix)

Ook recensenten overwegend positief over Duitse Netflix-serie 1899

1899 doet uitstekend werk door de aanwijzingen voor de kijkers te verspreiden. Het antwoord lijkt altijd in zicht, maar op een of andere manier gaat dit steeds verder weg naarmate je dichterbij komt,” schrijft Cinemaholic.

Toch is niet iedereen positief over de serie. Inverse vindt dat je de Duitse Netflix-serie beter kunt overslaan: “Hoewel alle basisprincipes aanwezig zijn, is de sprankeling die Dark zo boeiend maakte niet aanwezig (althans nog niet). En zonder dat worden alle gebreken van dit subgenre overduidelijk.”

Wil je zelf oordelen of deze nieuwe Duitse serie echt de moeite waard is? Check ‘m dan nu op Netflix. Daar zijn alle acht afleveringen van het eerste seizoen van 1899 nu te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen