WANT2SEE: Koreaans gevaar Squid Game, Apple TV+ viert kerst en meer

Films & Series Jeroen Kraak 14 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Een nieuwe week betekent nieuwe series op Netflix, Disney+ en alle andere streamingdiensten. Wij zetten de grootste titels op een rijtje zodat je helemaal niets hoeft te missen.

Netflix, Amazon Prime Video en Disney+, het zijn maar enkelen van de streamingdiensten waar we allemaal toegang tot hebben. WANT-redacteur Jeroen Kraak begrijpt heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dus zet hij de opvallendste nieuwe titels voor jou op een rij.

Netflix laat je beven, Apple TV+ brengt je in de kerststemming

Deze week is er een bijzonder uitgebreid aanbod op de streamingdiensten. Zo komt Netflix met een Squid Game-uitdager, Apple TV+ met een opvallende kerstfilm en HBO Max met een bijzonder verhaal van een ex-gevangene.

Binnen bij Oranje: Heldenverhalen | Amazon Prime Video | 16 november

Binnen bij Oranje Amazon Prime Video
Het WK komt eraan! (Afbeelding: Amazon)

Zondag start het WK en dat zorgt natuurlijk voor Oranjekoorts. Om dat aan te wakkeren komt Amazon Prime Video nu met een serie vol Oranje-hoogtepunten. Louis van Gaal, Dick Advocaat, Rafael van der Vaart Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuyt en Khalid Boulahrouz blikken terug op de eindtoernooien die ze meemaakten.

Netflix trapt The Crown van de troon met Zweedse serie over royals

Een man was overal bij als perschef: Kees Jansma. Hij voelt de oud-Oranjeklanten aan de tand en geeft daarmee een inside-blik. Letterlijk even Binnen bij Oranje.

1899 | Netflix | 17 november

Het mooie aan Netflix is dat je originals uit allerlei landen kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan Squid Game, La Casa de Papel, Lupin en Undercover. 1899 kan weleens de doorbraak worden voor Duitse series.

In de Netflix-serie zien we een migrantenschip op weg naar New York in het jaar 1899. Na mysterieuze voorvallen moet het de koers verleggen. De verbijsterde passagiers worden geconfronteerd met een onbegrijpelijk raadsel.

Master of Light | HBO Max | 17 november

Een bijzondere documentaire op HBO Max. In Master of Light volgen we de klassieke schilder George Anthony Morton. Iemand die al een heel ander leven erop heeft zitten. Morton zat namelijk 10 jaar vast in een federale gevangenis.

In deze documentaire gaat hij terug naar zijn geboorteplaats om zijn familieleden te schilderen. Door zijn terugkeer wordt hij geconfronteerd met zijn daden uit het verleden om zo zijn toekomst te herschrijven.

Spirited | Apple TV+ | 18 november

Kerstmis begint bij Apple TV+ op 18 november. In deze film krijgen we Will Ferrell en Ryan Reynolds cadeau. Zij vertolken een hilarische en muzikale draai aan het klassieke Dickens-verhaal van Scrooge.

Disney+ wordt duurder, maar blijft het grootste gevaar voor Netflix

Elke kerstavond selecteert de Ghost of Christmas Present een duistere ziel om te worden hervormd door een bezoek van drie geesten. Dit keer draait Clint Briggs de rollen om en neemt de geschiedenis van die geest zelf onder de loep. Je ziet het op Apple TV+.

Somebody | Netflix | 18 november

Koreaanse series zijn een hit en vaak behoorlijk duister. Denk maar eens aan Squid Game. Nu komt er een nieuwe uitdager naar Netflix. De streamingdienst laat jouw ergste Tinder-nachtmerrie werkelijkheid laat worden.

Als een softwareontwikkelaar een datingapp maakt waarmee een seriemoordenaar zijn volgende doelwitten opzoekt, wordt ze meegezogen in een duistere wereld van romantiek en moord. Hoe dit afloopt zie je op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen