Netflix trapt The Crown van de troon met Zweedse serie over royals

Films & Series Jeroen Kraak 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

The Crown en Bridgerton zijn twee van de populairste series op Netflix. Deze series over royals krijgen nu bijzondere concurrentie. Young Royals scoort bizarre scores op Rotten Tomatoes en IMDb.

Koningshuizen zijn voor film- en seriemakers een ideaal onderwerp. Koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen spreken natuurlijk tot de verbeelding. Netflix zet er vol op in met The Crown en Bridgerton. Met Young Royals boekt het opnieuw een succes.

Netflix gaat concurrentie aan met eigen The Crown en Bridgerton

Young Royals is zeker niet de duurste serie op Netflix. Het is namelijk een Zweedse original die nu toe is aan zijn tweede seizoen. Deze staat sinds 1 november op Netflix. Hiermee is het dus ongeveer gelijktijdig gelanceerd met The Crown. Deze kwam op 9 november uit.

Netflix-fans houden maar niet op over krachtige nieuwe documentaire

Natuurlijk verschillen The Crown en Young Royals best wel van elkaar. Terwijl de eerste is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen is de tweede pure fictie. Wellicht dat deze daarom wat meer te vergelijken is met Bridgerton.

Dit is The Crown-concurrent Young Royals

Young Royals gaat over de jonge prins Wilhelm die zijn leven aanpast op zijn nieuwe prestigieuze kostschool Hillerska. Zijn hart volgen blijkt echter moeilijker dan verwacht zien we in de Netflix-serie.

Op Rotten Tomatoes doet Young Royals het beter dan Bridgerton en The Crown. Zowel het eerste en tweede seizoen scoren beiden 100 procent. Natuurlijk is er wel een disclaimer, aangezien er minder recensies zijn voor de Zweedse original dan bijvoorbeeld Bridgerton.

Enorme scores op IMDb en Rotten Tomatoes

Maar niet alleen bij de recensenten doet de Netflix-serie het goed. Ook het grote publiek is flink fan van de serie. Het eerste seizoen scoorde 99 procent op basis van 5.478 beoordelingen. Het tweede seizoen scoort 97 procent.

Rotten Tomatoes is overigens niet de enige plek waar Young Royals het goed doet. Ook op IMDb scoort het bijvoorbeeld beter dan Bridgerton. Na 32.000 beoordelingen staat de Netflix-serie op een 8,3. Hier moet het helaas wel het onderspit delven ten opzichte van The Crown. Die scoort namelijk een 8,7.

Netflix Young Royals The Crown Bridgerton Netflix
Edvin Ryding als Willhelm in Young Royals. (Afbeelding: Netflix)

Lovende reacties voor de Netflix-serie

Genoeg gepraat over The Crown en Bridgerton. Het is natuurlijk vooral interessant om te weten wat de kijkers vinden van Young Royals op Netflix. Zo schrijft iemand op IMDb: “Ik heb genoten van elke aflevering. Het is prachtig om te zien hoe de relaties van deze jongen in complexe omstandigheden zich ontwikkelen.”

Wil je zelf checken of de Netflix-serie echt wat voor je is, dan heb je dat zo gedaan. Seizoen 1 en 2 van Young Royals bestaan elk uit zes afleveringen rond de 43 minuten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen