Elon Musk dondert dubbele vinkjes op Twitter en mensen zijn pissig

Tech Dennis Mons 11 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Er is een hoop ophef over het feit dat je nu van Elon Musk op Twitter een vinkje moet kopen met Twitter Blue. Veel mensen hebben daar toch écht moeite mee, onder wie WANT-redacteur Dennis Mons. En dit is waarom…

Ten eerste rijst bij iedereen de vraag: waarom zou je vredesnaam geld neertellen voor een ‘verified’ vinkje. Dit kost je namelijk 8 euro maar het is feitelijk gewoon hetzelfde als het vinkje dat al bestond. Sterker nog: als je idioot genoeg bent er één te kopen, heb je er wellicht twee.

Twitter gaat door Elon Musk mensen uitmelken

De hele reden dat dit nieuwe (en dus extra vinkje) bestaat is vanwege het feit dat Elonneke problemen had met het feit dat alleen bekende mensen, journalisten en andere influencers deze toebedeeld kregen… zegt de rijkste man op aarde met zo mogelijk de grootste bek. Maar soit.

Het punt is alleen dat je verder vooralsnog geen moer hebt aan dat vinkje. Natuurlijk is het fijn voor bekende mensen dat ze te spotten zijn tussen comedy accounts, maar verder… wat moet je ermee? Ik stel: helemaal noppes dus.

Ik ben dan ook niet de enige die dit van mening is. Als er voor $7,99 écht iets tegenover staat, is het een andere kwestie. Zo stelde Marques Brownlee (de bekende YouTuber MKBHD) dat zo’n bedrag te verdedigen is als contentmakers bijvoorbeeld geld kunnen verdienen en daar (net als op YouTube) de juiste gereedschap voor krijgen.

Maar dat is dus niet zo. Het enige wat dat tweede vinkje nu doet is aangeven of een persoon al verified was op Twitter, of er knaken voor heeft betaald. Oh en je kan tweets aanpassen. Whoepdidoe.

Dat ik niet de enige ben die dit gebeuren onzinnig vindt, blijkt ook wel uit reacties op Twitter zelf. Hieronder een kleine bloemlezing:

Deze Twitteraar stelt het eigenlijk heel goed:

Hank Green had al Blue, maar moest eerst opzeggen om Twitter Blue te kunnen nemen. Compleet onzinnig dus.

En ook Mario is het niet met deze ongein op Twitter eens.

Hier gaat het dus ook mis. Een parodie-account van LeBron James heeft dat blauwe vinkje, dus mensen dachten dat deze tweet echt nieuws was.

Is.. is het U, Jezus?

Met andere woorden: dit is dus allemaal onzin van Twitter. Wat gaat de volgende stap worden van Elon Musk: dat we moeten betalen om nogmaal verified te worden met een rood vinkje? … Het zou me niets verbazen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen