De 5 goorste horrorfilms die je je kan voorstellen volgens Reddit

Pop-Culture Dennis Mons 17 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Als aficionados van horrorfilms willen we bang gemaakt worden. Maar er bestaan ook films in het horror-genre die zelfs dat voorbij gaan door de goorste horrorfilms ooit te maken. WANT-redacteur Dennis Mons is er één van en dook op Reddit om te zien of zijn wansmaak weerklank heeft.

Horror: het is eveneens als metal-muziek een eclectische verzameling van smaak en wansmaak. Yeah, lekker metal- of horrordeuntje maar het is niet smerig genoeg. Zo getuige ook horrorfilms volgens Reddit die niet alleen eng maar ook ronduit ranzig zijn. Ik kan met genoegen vertellen: dit klopt, want er zijn films zoals deze die echt goor zijn..

Beetje mijn genre dus, om welke reden dan ook. En nee, ik ben geen Dahmer en ik knuffel elke dag met mijn poes. Allball is awesome. Maar dat terzijde.

Allball, horror
De nachtelijke horror van een kat. Altijd wakker. En ze gaat me doodvermoorden. (Afbeelding: WANT)

Horrorfilms die zo goor zijn dat je wilt kotsen

Na dit lieve gebeuren ga ik los. Even ter verduidelijking: er bestaan horrorfilms die ronduit verontrustend zijn omdat ze de popcorn uit je schoot laten schieten door jump scares.

Maar er bestaan ook horrorfilms die… met alle goede wil van de wereld… gewoonweg f*cked up ranzig zijn. Iets wat je echt niet wilt zien.

Iemand vroeg op Reddit wat hun favorieten zijn en ik verzoek u deze films te kijken, als u durft. MwuahahaHAHAH.

Maar even serieus, dat wil je wellicht niet… maar echt niet.

#1 Cannibal Holocaust

Er was één film die je niet mocht zien in de 80’s en dat was Cannibal Holocaust. Het was een ogenschijnlijke documentaire over een stam die mensen eet. Da’s natuurlijk niet écht gefilmd, maar wat wél een feit was, is dat dieren op de set geslacht werden. Al met al niet een plezierige film, edoch intrigerend. Je burger komt toch ergens vandaan?

#2 Cronenberg is de koning van ranzige horror

Er is één regisseur die horror naar een niveau kan tillen naar iets wat je echt niet wilt zien. Cronenberg kreeg het voor elkaar om met zijn film Naked Lunch veel bioscoopgangers liet overgeven. Bijna elk shot was dus wanstaltig en f*cked up. Da’s een knappe prestatie. Zijn hele oeuvre is overigens zo.

Horror, Naked Lunch
Eerst een kopje thee. (Afbeelding: Alliance Releasing)

#3 Braindead

Peter Jackson is ondertussen een van dé regisseurs in Hollywood. Maar zijn origine ligt in een ander genre dan LOTR. Hij deed namelijk eerst extreme horror. Ga even zitten voor Braindead waarin zombies naar de knoppen worden geholpen met een grasmaaier (of wa’s dat Bad Taste?). Check deze trailer waarbij een waarschuwing wel nodig was.

#4 De ultieme horrorfilm is wellicht door Lars von Trier

Er is echt een goede horror door Lars gemaakt (en hij maakte sowieso f*cked up films) want hij ging net even een stapje verder. Met de film Antichrist snuffelde hij aan Satan waardoor acteur Willem Dafoe en Charlotte Gainsbourg konden floreren. Geloof me: het is een fantastische film maar verre van leuk. Maar stiekem wel awesome. Maar echt niet leuk. Gewoon niet leuk.

#5 Martyrs is de ultieme horror

Dit is niet een film die je wil kijken. En toch wel. Het draait om een dame die gemarteld wordt, maar er zit een staart aan het verhaal die je wegblaast. En ja, mensen met een zwakke maag kunnen deze Franse film niet hebben. Maar dit is een meesterwerk als het gaat om horror en ook de realisatie van wat ‘leven en de dood’ nou echt is. Ik wil niets weggeven, maar is er nou echt een licht aan het einde van de tunnel?

Al met al kunnen we goede horror-films aanraden die knuffelig en schattig zijn, maar deze zijn nét even een stapje verder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen