Donald Trump en Kanye West terug op Twitter dankzij Elon Musk

Apps Mark Hofman 21 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

“The people have spoken”, zo laat Elon Musk weten op zijn eigen Twitter-account. De kersverse eigenaar van het platform verwijst hiermee naar een poll over het account van Donald Trump. Het account van de voormalig president van de Verenigde Staten is weer beschikbaar.

Het maakt online veel los, want sinds januari 2021 is Donald Trump niet meer op Twitter te vinden. Het heeft te maken met de bestorming van het Capitool die begin dat jaar plaatsvond. Al is dat niet de enige controverse waar Elon Musk de vingers aan brand. Kanye West, de bekende rapper die anti-semitische uitspraken deed, is ook weer terug van weggeweest.

Elon Musk haalt Donald Trump en Kanye West terug

Hoewel het account van Donald Trump weer beschikbaar is, heeft de oud-president nog niets van zich laten horen. Eerder riep hij al niet van plan te zijn om terug te keren naar Twitter. Zijn laatste bericht dateert nog altijd uit januari vorig jaar.

Dat is overigens anders voor Kanye West. De rapper kwam in kwaad daglicht te staan nadat hij anti-semitische uitspraken deed. Twitter gooide de rapper van het platform af, maar ook hij is door Elon Musk weer terug te vinden.

Hoewel hij niet zegt verantwoordelijk te zijn, kreeg Ye (zoals West tegenwoordig heet) de dag na Musk’s overname weer toegang tot zijn account.

Naast West en Trump heeft ook Jordan B. Peterson weer toegang gekregen tot het platform.

Zorgen om Twitter

Sinds Elon Musk eigenaar werd van Twitter ontstonden er veel zorgen rondom het platform. Dat heeft niet alleen te maken met het terugkeren van personen als Donald Trump en Kanye West.

Musk zag vorige week ook honderden medewerkers vertrekken, nadat hij met krankzinnige eisen kwam voor het personeel.

Benieuwd welke eisen dat precies zijn en waarom Twitter-medewerkers uiteindelijk zijn vertrokken? In het onderstaande artikel lees je er alles over:

Keiharde Elon Musk ziet honderden Twitter-werknemers om deze reden vertrekken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen