Chromecast met Google TV is opeens een stuk interessanter geworden

Gadgets Wesley Akkerman 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De Chromecast met Google TV is één van de betere streamingapparaten die je kunt kopen, en nu is dit model nog net even beter gemaakt door Google. Wat maakt dit apparaat nou zo handig? Dat heeft alles te maken met de Google TV-softwareschil die het bedrijf er standaard op levert. Maar die schil had een groot nadeel.

Met de Google TV-software zorgt Google ervoor dat je bijna niet meer zonder een serie of film zit. De schil pakt namelijk alle streamingdiensten voor films en series samen, kijkt waar je naar kijkt en doet op basis daarvan aanbevelingen. Dat klinkt supertof, maar dit systeem werkt alleen voor personen die alleen leven.

Update voor Chromecast met Google TV

De Chromecast met Google TV ondersteunde altijd maar één profiel, maar daar komt nu verandering in. Voorheen was het mogelijk profielen voor kinderen toe te voegen, maar vanaf nu kan iedereen zijn of haar eigen profiel aanmaken. Zo hoef je dus niet meer te dealen met aanbevelingen op basis van andermans kijkgedrag.

Google TV Chromecast
Nieuwe Chromecast met Google TV (Afbeelding: Google)

Het uitrollen gebeurt nog redelijk traag. Ook kun je hier helaas geen update voor downloaden. Mocht je de profielopties nog niet zien staan, dan ben je simpelweg nog niet aan de beurt. Hoe rolt Google de opties dan precies uit? Dat gaat via een serverside update — dit gebeurt dus helemaal aan de kant van het bedrijf.

En als het zover is?

Wat wel kan helpen – in sommige gevallen – is om de Chromecast met Google TV een keertje opnieuw op te starten. Dit werkt niet altijd, maar is dus het proberen waard. Soms krijg je na het opstarten een nieuw splashscherm te zien, dat de functie introduceert. Je ziet dus meteen of je aan de beurt bent of niet.

Vanaf dat moment kun je een nieuw profiel toevoegen. Bijvoorbeeld voor je partner, één van je ouders of een huisgenoot — het is maar net wat je leefsituatie is, natuurlijk. Na het inloggen met een Google-account kun je meteen je eigen lijstjes samenstellen en rekenen op persoonlijke aanbevelingen op basis van je kijkgedrag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen