Een van de beste Windows 11-functionaliteiten heeft prachtig geheim

Tech Wesley Akkerman 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort krijgt de Verkenner van Windows 11 tabbladen. Dat is geen nieuws, maar dat die dingen een verrassing huisvesten, wel. Toen Microsoft de functionaliteit voor het eerst aankondigde, legde het bedrijf de nadruk op de productiviteit. Die zou er namelijk flink op vooruitgaan. Maar nu blijkt er dus nog een voordeel te zijn.

En dat voordeel zit hem in de prestaties die de Verkenner levert en natuurlijk je computer in het algemeen. Enkele gebruikers binnen de previewkanalen van Microsoft kunnen al aan de slag gaan met die tabbladen; de ontdekking komt dan ook bij hen vandaan. Oké, wat is er precies gaande met Windows 11 op dit moment?

Verkenner Windows 11 presteert beter

Het openen van een extra tabblad binnen de Verkenner van Windows 11 kost het systeem veel minder middelen dan het openen van een gloednieuw venster. Hoe meer vensters je open hebt op je apparaat, hoe zwaarder het systeem het heeft (relatief gezien). Maar het openen van een extra tab kost ongeveer 1 MB aan geheugen.

Windows 11 Verkenner
De tabbladen van de Windows 11-Verkenner (Afbeelding: Microsoft)

Het openen van een venster kost ongeveer 10 MB aan geheugen; dat is dus tien keer zoveel als een enkele tab. Als we kijken naar hoe krachtig computers tegenwoordig zijn, is de winst minimaal. Maar dan nog is dit een welkome verrassing. Want hoe minder middelen opgaan aan dit soort zaken, hoe beter uiteindelijk.

Tabbladen in de Verkenner

Hoe zit het ook alweer met die tabbladen voor de Verkenner van Windows 11? Microsoft kondigde dat onderdeel in april aan en zei toen dat de functie getest zou worden onder Insiders. Dat gebeurt nu dus, waardoor we tegen deze verrassing aanlopen. Met de tabs moet je een stuk sneller kunnen werken, zoals je dat ook binnen een browser doet.

Minder schermen betekent meer overzicht en meer overzicht houdt in dat je sneller kunt werken. Dat is althans het idee. Dit zijn van die dingen waarvan je denkt: waarom gebeurde dit niet eerder? Nou, Microsoft wilde dit ook al doen in Windows 10, maar toen waren de reacties van gebruikers niet positief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Windows Latest

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen