Nieuwe Chromecast met Google TV verschijnt binnenkort in Nederland

Tech Wesley Akkerman 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Google maakt bekend dat de Chromecast met Google TV aan boord vanaf eind juni officieel verkrijgbaar is in Nederland. De handige gadget voor aan je televisie is nu al vooruit te bestellen in de Google Store. Je kunt dit apparaatje natuurlijk gebruiken voor het casten (zoals je gewend bent van een Chromecast), maar dat is nog lang niet alles.

De Google Chromecast met Google TV aan boord is al enige tijd beschikbaar in andere landen, onder andere in Duitsland. Veel Nederlanders importeerden het handige apparaat al, maar dat hoeft vanaf 21 juni niet meer. Vanaf die datum kun je de dongle namelijk gewoon in Nederland kopen, bij verschillende partijen.

Google Chromecast met Google TV

In de basis is dit natuurlijk een gewone Chromecast, waardoor je er content naartoe streamt vanaf een computer, smartphone of tablet. Maar deze variant van het castapparaat beschikt dus over een handige interface genaamd Google TV. Die brengt films, series en meer van verschillende apps en streamingdiensten samen.

Google TV Chromecast
Nieuwe Chromecast met Google TV (Afbeelding: Google)

Daardoor zie je in één oogopslag veel meer soorten content en hoef je daarvoor niet langer alle apps handmatig af te gaan. Ook komt de nieuwe Chromecast tegemoet aan de grootste wens van diens gebruikers: hij heeft een afstandsbediening. Je bent dus niet verplicht je smartphone te gebruiken tijdens het kijken.

Wat voor soorten content?

In Nederland vind je standaard YouTube, Netflix, Disney+, Prime Video, Videoland, NPO Start, Ziggo GO, Viaplay, HBO Max en Apple TV terug op het hoofdscherm, dat je zelf kunt aanpassen. Er zijn bovendien duizenden andere apps die je zelf kunt installeren. En dat gaat allemaal via de Voice Remote van het apparaat.

Google werkt aan goedkopere Chromecast: waar lever je op in?

De Chromecast met Google TV ondersteunt beelden tot 4K, HDR en 60 fps, en heeft ondersteuning voor Dolby Vision. De mediadongle is in Nederland vanaf nu vooruit te bestellen in de Google Store voor 69,99 euro. Vanaf 21 juni is hij officieel verkrijgbaar bij BCC, Bol.com, Coolblue en Media Markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen