Update voor Microsoft Teams gaat einde maken aan grote irritatie

Apps Wesley Akkerman 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft maakt bekend dat ze één van de meest irritante onderdelen van het veelgebruikte programma Microsoft Teams gaan aanpakken. Het gaat hierbij om het feit dat het nu nog niet mogelijk is om zelf te bepalen waar gedownloade bestanden terechtkomen. Dat gaat gelukkig veranderen.

We kunnen ons voorstellen dat je liever zelf bepaalt waar je specifieke bestanden wil terugvinden na het downloaden. Helemaal als het om werkgerelateerde dingen gaat die je mogelijk op je privécomputer doet. Microsoft pakt dit probleem gelukkig nu aan voor zijn samenwerkingsprogramma Microsoft Teams.

Update voor Microsoft Teams

“Teams geeft gebruikers de mogelijkheid zelf te bepalen waar gedownloade bestanden naartoe gaan”, legt het bedrijf uit op zijn eigen website. “Dit geldt alleen voor de desktopversie van het programma.” Gebruik je Teams via een browser? Dan bepaalt de downloadlocatie van de browser waar het bestand heengaat.

Microsoft Teams Android
Microsoft Teams-illustratie. (Afbeelding: Microsoft)

Microsoft voegde die aanpassing onlangs toe aan de roadmap en belooft dat de update snel arriveert voor gebruikers. Of dat nog voor de maand mei gaat lukken, lijkt ons sterk. Het lijkt er echter op dat de Amerikaanse techgigant snel wil schakelen, waardoor de kans groot is dat de update snel in juni arriveert.

Zelf de downloadlocatie bepalen

Dit lijkt misschien een kleine update, maar voor veel gebruikers is het gewoonweg handiger om zelf te bepalen waar bepaalde bestanden geparkeerd worden op hun computer. Zo behoud je je eigen overzicht en weet je precies waar de bestanden naartoe gaan, zonder dat je achteraf een extra handeling hoeft te verrichten.

Microsoft Teams maakt einde aan onnodige hoofdpijn gebruikers

Nu hybride werken in opkomst is, en mensen steeds vaker of langer thuiswerken, is het belangrijk dat we daarvoor de juiste tools hebben. Niet dat Microsoft Teams perfect is, maar het programma heeft z’n waarde wel bewijzen tijdens de pandemie. Dit soort kleine updates maken de software alleen maar beter en beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen