Microsoft Teams maakt einde aan onnodige hoofdpijn gebruikers

Tech Wesley Akkerman 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Maak je wel eens gebruik van apps binnen Microsoft Teams? Dan weet je dat die ervaring suboptimaal is. Microsoft weet ook dat dit beter kan. Daarom werkt het Amerikaanse bedrijf nu aan een update die de boel moet verbeteren. Apps vinden en gebruiken moet in de toekomst een stuk beter gaan dan nu het geval is.

Microsoft Teams kennen veel mensen als een programma waarmee je vergadert en samenwerkt. Maar binnen het programma kun je allerlei apps gebruiken, afkomstig van Microsoft of derde partijen. Daarmee verbreed je de mogelijkheden van de populaire app, die beschikbaar is op computers en smartphones.

Update voor Microsoft Teams

Dat Microsoft nu aan een update werkt voor Microsoft Teams, blijkt uit de Microsoft 365 Roadmap. Binnenkort verschijnt er een update die ervoor zorgt dat je gemakkelijker apps terugvindt die je vaak gebruikt. Het team achter de app wil dit bewerkstelligen door simpelweg een vervolgmenu aan te bieden binnen de app.

Microsoft Teams Android
Microsoft Teams-illustratie. (Afbeelding: Microsoft)

Daarnaast moet een enkele mention (een naam die begint met een @-teken) ervoor zorgen dat je een bot moeiteloos aan een chat toevoegt. Na het updaten hoef je overigens je favoriete apps niet opnieuw te installeren. Je installeert zo’n app één keer en vanaf dat moment is die overal beschikbaar binnen Teams.

Gemakkelijker in- en uitloggen

In een aparte blogpost legt Microsoft overigens uit dat het gemakkelijker wordt in en uit te loggen voor gebruikers op iOS. Dit moet met name handig zijn voor mensen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg. Wanneer ze op hun werk enkele apparaten delen voor interne communicatie, dan kan iedereen zijn of haar eigen account gebruiken, zonder al teveel gedoe.

De eerste update moet later deze maand beschikbaar zijn voor iedereen die Microsoft Teams gebruikt. De tweede update wordt pas ergens in juni verwacht. In beide gevallen verschijnen de updates wereldwijd en hoeven we dus niet te wachten op het moment waarop we aan de beurt zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MIcrosoftMIcrosoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen