Beste Microsoft Teams-feature komt naar alle gebruikers toe

Apps Wesley Akkerman 21 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Teams krijgt nog voor het einde van de maand een update die een functie toevoegt waar veel gebruikers op zitten te wachten. Dankzij het vele thuiswerken, doen we allemaal veel meer met videobellen. Maar daardoor krijgen collega’s en zakenpartners (wellicht onbedoeld) toegang tot je woon- of slaapkamer.

En het gaat natuurlijk niemand wat aan hoe je een kamer in je eigen huis indeelt. Daarom is het fijn dat Microsoft Teams alle gebruikers nog voor het einde van de maand de optie geeft hun achtergrond wazig te maken. De camera en de kijker focust zich dan alleen op jou en niet op alle spullen die op de achtergrond staan.

Update voor Microsoft Teams

Dat nieuws is te lezen op de Microsoft-website die een roadmap bevat voor Microsoft 365. Daar staat nu dat de mensen die Microsoft Teams draaien via een VDI (virtual desktop infrastructure) eveneens de mogelijkheid krijgen de achtergrond wazig te maken. Het gaat in het bijzonder om Azure Virtual Desktop- en Windows 365-gebruikers.

Microsoft Teams
Microsoft Teams. (Afbeelding: Unsplash/Dimitry Karastelev)

Het was eerder al mogelijk een andere achtergrond in te stellen. Daarmee verberg je als je ware alles dat er achter je gebeurt. Maar ook dat kan nog wel eens voor afleiding zorgen, omdat je wellicht staart naar een virtuele kamer die niet bestaat. Een wazige achtergrond haalt alle prikkels weg en geeft je dus meer focus op het gesprek.

Functie is er nu voor iedereen

Voorheen was het al mogelijk om via Microsoft Teams alles op de achtergrond wazig te maken. Maar dit gold alleen voor de mensen die de app gebruiken op desktop of mobiele apparaten. Er was dus nog een groep gebruikers die het zonder moest doen. Maar voor 1 maart ontvang je dus de update die het probleem oplost.

Vorige maand bracht Microsoft dezelfde update nog uit voor gebruikers die Teams gebruiken op het web. Met de verse update trekt het Amerikaanse bedrijf de ervaring op alle platform dus gelijk en dat is wel zo fijn voor iedereen die het programma gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Microsoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen