5 dingen die je moet weten voor je de Samsung Galaxy S22 koopt

Tech reviews Mark Hofman 21 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

De Samsung Galaxy S22 is officieel een feit. Na maanden van geruchten hebben we begin februari niet alleen de toestellen kunnen bewonderen, maar heb ik hem ook eindelijk kunnen testen. Hoe goed is dit model en waar moet je op letten?

In dit artikel ga ik het je, aan de hand van vijf dingen die je moet weten, vertellen. Er zijn namelijk een aantal zaken die belangrijk zijn om te weten in je zoektocht naar je volgende smartphone. Of dit je volgende toestel wordt ligt natuurlijk helemaal aan jou, maar ik kan je op z’n minst een beetje sturing geven. Ben je benieuwd wat de smartphones te bieden hebben, check dan ook zeker het onderstaande artikel.

Samsung Galaxy S22 en S22+ officieel feit: wat hebben ze te bieden?

Samsung Galaxy S22: 5 dingen die je moet weten

Om je te kunnen vertellen op welke dingen je moet letten bij de Samsung Galaxy S22, en welke dingen opvallen, heb ik de afgelopen week het Plus-model kunnen testen. Aan de hand van die ervaring denk ik dat het goed is om de volgende vijf dingen in de gaten te houden:

#1 Fantastische afwerking

De Samsung Galaxy S22 is gemaakt van ander materiaal dan zijn voorganger. Wie de specificaties op papier leest zal dit als bijzaak kunnen zien, maar het kan een telefoon echt maken of breken. Dat valt ook op bij het plus-model dat ik de afgelopen week in handen heb gehad. De Samsung Galaxy S22 is een premium telefoon en zo voelt hij ook (weer).

Waar er vorig jaar voor een bijzondere vorm van plastic gekozen werd (ik weiger het woord glastic te gebruiken) is de Samsung Galaxy S22 van glas gemaakt. Wel met een speciale coating waardoor hij niet gevoelig is voor vingerafdrukken. Het resultaat hiervan is een telefoon die heerlijk in de hand ligt, premium aanvoelt en er dus ook nog eens goed uitziet. Twijfel jij dus om met het model van vorig jaar aan de haal te gaan, weet dan wel dat de smartphone van dit jaar het op gebied van ontwerp wint.

Samsung brengt een veelgevraagde feature eindelijk naar Nederland. Met dit programma kun je flink wat geld besparen.
(Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

#2 Weer geen microSD

Als je van plan bent de Samsung Galaxy S22 aan te schaffen, hou er dan rekening mee dat je wel de juiste hoeveelheid opslagcapaciteit op de kop tikt. Net als bij de voorgaande twee modellen is het niet meer mogelijk om de opslagcapaciteit te vergroten met een microSD-kaartje. Je krijgt dus precies wat je koopt en niets meer dan dat.

De Samsung Galaxy S22 is beschikbaar met 128GB of 256GB opslagcapaciteit. Mocht dat niet genoeg voor je zijn is het een goed idee om voor de Ultra te gaan. Dit model is ook voorzien van een 512GB en 1TB-variant.

Samsung Galaxy S22
Niets mis mee (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

#3 Samsung Galaxy S22: vol met updates

Het was niet veel soeps, maar de situatie wordt er gelukkig beter op. De Samsung Galaxy S22 krijgt aardig wat updates voordat deze niet meer onderhouden wordt. Hiermee breekt Samsung wederom een beetje de vloek van Android. Perfect is het nog niet, maar bij het vlaggenschip is datgeen wat de consument krijgt al een hele verbetering.

De Samsung Galaxy S22 kan namelijk de komende jaren op aardig wat ondersteuning rekenen. De smartphones uit de serie krijgen maar liefst vier verschillende software-updates van Android. Gezien versie 12 bij lancering op de toestellen staat, krijg je dus nog toegang tot en met Android 16. Daarbij geeft Samsung zijn toestellen vijf jaar aan beveiligingsupdates, wat samen dus inhoudt dat je tot 2027 helemaal gebakken zit.

Samsung Galaxy S22
(Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

#4 Magistraal beeldscherm

Wie een smartphone van Samsung koopt, die weet dat het beeldscherm van hoge kwaliteit is. Dat geldt dus ook zeker voor de Galaxy S22. Zoals gezegd ben ik de afgelopen week aan de haal gegaan met het plus-model. Die versie van de Samsung Galaxy S22 beschikt over een imposant 6.6-inch FHD+ beeldscherm met een verversingssnelheid van 120Hz.

Veel mensen vallen over het feit dat Samsung dit keer wederom kiest voor een FHD+ beeldscherm en geen QHD+ scherm. Hierdoor ontstaat er naar mijn mening een verkeerd beeld over het display. De Samsung Galaxy S22 is een fantastisch toestel op dat gebied en geeft de consument de mogelijkheid om volop van content te genieten. Het is dus geen beperkt beeldscherm, maar biedt pure kwaliteit. Wat mij betreft een belangrijk onderdeel van een dergelijk product.

Samsung Galaxy S22
Een uitstekend beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

#5 Kleine stap vooruit

De Samsung Galaxy S22 is een van de betere keuzes die je op smartphonegebied kunt maken. Tenzij je al voorzien bent van een Galaxy S21 of die misschien aan wil schaffen. Het is (bijna) altijd goed om voor het meest recente model te gaan, maar weet wel dat de Galaxy S22 niet zo’n grote stap is ten opzichte van zijn voorganger.

De nieuwe Galaxy S22 is iets lichter, smaller en sneller dan zijn voorganger. Het grootste verschil zit ’em in de hoofdcamera. Waar deze vorig jaar nog 12-megapixel was doet Samsung het dit keer met een 50-megapixel lens. Daarbij is de batterij met een vermogen van 45W sneller op te laden. Al geldt dat wel alleen voor de Samsung Galaxy S22+ én doe je het dit jaar met een iets kleinere batterij. De S22 beschikt over een 3700mAh batterij (vorig jaar 4000mAh) en de S22+ over een 4500mAh batterij (vorig jaar 4800mAh).

Doe dus goed onderzoek naar wat de verschillen precies zijn en wat voor jou belangrijk is.

Samsung Galaxy S22
Triple-camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman/ WANT)

Samsung Galaxy S22: alles over de Ultra

De Samsung Galaxy S22+ is een volwassen en logische upgrade te noemen. Toch is het vooral de Ultra die de meeste aandacht krijgt. Niet heel gek, want het toestel is wel echt van een ander kaliber.

Samsung Galaxy S22 Ultra: 5 dingen die je moet weten over de smartphone

Wil je weten op welk gebied dat het geval is? Check dan via de bovenstaande link ook zeker even het artikel dat we erover schreven.

Samsung Galaxy S22

Samsung

8.5 Score

Pluspunten

  • Imposant beeldscherm
  • Veel updates
  • Fantastische afwerking
  • Verbeterde hoofdcamera
  • Sneller opladen

Minpunten

  • Kleine stap vooruit
  • Kleinere accu
  • Geen microSD

De Samsung Galaxy S22 en S22+ zijn een kleine stap vooruit, maar maakt dat echt uit? Beide toestellen zijn een logische verbetering ten opzichte van het vorige model waar we echt groot fan van waren. De S22 behoort zonder twijfel tot je betere opties van 2022. Nu al.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen