Laden afbeeldingen niet in Google Chrome? Op deze manier los je het op!

Apps Jeroen Kraak 11 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Google Chrome is de populairste browser die er is. Toch loop je soms tegen problemen aan. Zo los je een probleem op als afbeeldingen niet laden.

Het is je vast wel eens gebeurd. Ben je lekker aan het internetten, laden de afbeeldingen niet. Het kan vrij frustrerend zijn en dan vooral als je natuurlijk een foto wil zien die echt iets aan het verhaal toevoegt. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben en er zijn dan ook verschillende acties die je kunt uitvoeren om het te verhelpen. Gelukkig vertellen wij je hoe je dat moet doen.

Afbeeldingen weergeven in Google Chrome

Laten we eerst beginnen met de categorie ‘zit de stekker el wel aan’. Bij de instellingen heb je een optie waarbij je de weergave van afbeeldingen aan of uit kun zetten. Staat deze uit, dan heb je het probleem zo gevonden. Ga naar Instellingen>Privacy en beveiliging>Site-instellingen>afbeeldingen en pas het daar aan.

Leeg de browser cache

Soms komen problemen door de cache. Hierin wordt veelgebruikte date tijdelijk opgeslagen om zo sneller toegang te hebben. Als deze verkeerd is opgeslagen kan dit zorgen voor een broken image. Door deze te legen kun je mogelijke laad- en opmaakproblemen oplossen. Zo schoon je jouw cache op. Ga naar: Instellingen>Privacy en beveiliging>Browsergeschiedenis wissen. Hier kun je natuurlijk al je gegevens wissen, maar als je alleen problemen met afbeeldingen wil oplossen in Google Chrome selecteer je Cookies en andere sitegegevens en Gecachte afbeeldingen en bestanden.

Instellingen Google Chrome
Bij deze instellingen kun je de meeste problemen oplossen. (Afbeelding: Want/Google)

Blokkeer extensies

Problemen kunnen natuurlijk ook door buitenaf komen. Extensies zijn natuurlijk hartstikke handig. Zo kun je daarmee bijvoorbeeld prijzen van bepaalde producten vergelijken of teksten vertalen. Sommige extensies kunnen echter voor problemen zorgen en dan vooral adblockers. Heb je dus het idee dat het daar door komt dan kun je extensies blokkeren en zo kijken of het probleem oplost. Dit doe je door naar instellingen te gaan en vervolgens extensies. Daar kun je ze aan- of uitzetten.

JavaScript aanzetten in Google Chrome

Sommige sites maken gebruik van JavaScript om hun site wat interactiever te maken. Als je deze functie uit hebt staan in Google Chrome kan het dus zijn dat je bepaalde afbeeldingen niet ziet. Om deze aan of uit te zetten ga je naar Instellingen>Privacy en beveiliging> Site-instellingen en scroll vervolgens helemaal naar beneden naar JavaScript. Hier kun je aangeven of sites wel of niet JavaScript mogen gebruiken.

Google Chrome 75
Chrome. (Afbeelding: Google)

Google Chrome resetten

Als echt niets helpt, is er nog een laatste optie: Google Chrome restten. Zo zet je de browser terug naar de standaardinstellingen. Als je dit hebt gedaan en je hebt nog steeds problemen, dan weet je dat het niet door je browser komt. Om Google Chrome te resetten ga je naar Instellingen en druk je op Geavanceerd. Daar krijg je een aantal nieuwe opties te zien. Klik vervolgens op Resetten en opruimen. Volg daar alle stappen en je browser is weer als nieuw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen