Dit Spaanse mysterie op een eiland is de nieuwste hit op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 10 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

We zien weer een nieuwe naam verschijnen in de Netflix Top 10. Maak kennis met het Spaanse Bienvenidos A Edén.

Op Netflix komen zoveel nieuwe series, waardoor je soms door de bomen het bos niet ziet. Veel van die series eindigen in de vergetelheid, maar een enkele eindigt in de Top 10 en weet dus een groot publiek te bereiken. Dit keer is er een nieuwe Spaanse serie die in de lijst hoge ogen weet te gooien, want inmiddels heeft deze plaats drie weten te bereiken.

Een Netflix-serie vol valstrikken

De serie heeft de toepasselijke naam Bienvenidos A Edén, of vrijvertaald: Welkom in Eden. Netflix beschrijft de show zelf als volgt: “Een groep jongvolwassenen gaat naar een feestje op een afgelegen eiland, maar het verleidelijke paradijs dat ze aantreffen herbergt gevaarlijke geheimen en valstrikken.

Wanneer Netflix gaat beginnen met zijn goedkopere abonnement

Natuurlijk hebben de eerste kijkers al deze film gezien en zij delen met iedereen wat ze er van vinden. De algehele trend is negatief. Zo weet de Spaanse serie na 817 beoordelingen maar een schamele 4,9 te scoren. Op IMDb is het publiek niet veel milder. Daar scoort de Netflix-show 50 procent.

Niet al te positief

De algemene tendens over de Netflix-serie is dat het verhaal slecht is en bovendien maar lui geschreven is. Stomme karakters en domme beslissingen volgen elkaar op. Er zijn veel vragen die de makers niet beantwoorden. Het wordt volgens een enkeling daarom zelfs pijnlijke televisie.

Ready Steady Cut is een van de sites die de moeite hebben gedaan voor een review. Hierin is komt de reviewer tot een zelfde conclusie: “Het publiek zal zich afvragen wat het hele punt van Eden is en de doelstellingen van de gastheer zijn. Als je dat allemaal niet interesseert, zal het verhaal je zeker boeiend houden.

De serie telt in totaal acht afleveringen die elk tussen de 35 en 45 minuten duren. Een ideale titel om even snel tussendoor te bingen op Netflix. Dat kan nu, want de serie staat al op de streamingdienst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!