Film met Lupin-ster is de nieuwste hit op Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 9 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Een nieuwe film is de Netflix Top 10 binnengestormd. In de hoofdrol zien we niemand minder dan Omar Sy, die je wellicht kent uit Lupin.

Lupin is een echte kaskraker van Netflix. De Franse original weet de harten van de kijker te veroveren door het goede verhaal en de acteerprestaties van Omar Sy. Het is dan ook niet gek dat de streamingdienst weer bij de acteur terechtkomt voor een nieuwe film op het platform.

Een film met Lupin

Net zoals bij Lupin zien we Omar Sy weer in een echte actierol. Hij speelt politieman Ousmane Diakité die na 10 jaar weer samenwerkt met collega François Monge. De twee hebben compleet het tegenovergestelde karakter, maar moeten samen aan de gang met een zaak die groter is dan dat ze durven te vermoeden. Ze onderzoeken een moord in een politiek en sociaal verdeelde Franse stad, waar een bredere samenzwering dreigt.

Lupin’s Omar Sy is niet de enige grote naam die we in Loin Du Périph zien. De andere hoofdrol is voor Laurent Lafitte die al een flink trackrecord heeft opgebouwd in Franse films en series.

Gematigde beoordelingen voor Netflix

Je zou dus denken dat dit een garantie voor succes is, maar niets is minder waar. De nieuwe film met het Lupin-tintje krijgt vrij veel negatieve reviews van zowel de kijker als de critici. Op het moment van schrijven scoort Loin Du Périph een schamele 5,7 na 1.200 beoordelingen op IMDb. De titel wordt wel vermakelijk genoemd omdat het over de top is, maar een echt goed verhaal ontbreekt volgens de kijkers.

Netflix doet de Zwevende Tijger met onverwachte trailer

Op Rotten Tomatoes is de beoordeling niet veel beter. Op het reviewplatform kan de Netflix-film met de Lupin-ster rekenen op 40 procent. Volgens de recensenten kan de twee uur durende film makkelijk verkort worden tot anderhalf uur. “De zogenaamde inclusieve pro-immigrantenboodschap van Loin Du Périph wordt voortdurend ondermijnd door kinderachtige en gedateerde humor,” schrijft Slant Magazine. Zij geven de film slechts een halve ster van de vier die mogelijk zijn.

Is de zogenaamde kinderachtige humor volgens de recensenten wel jouw ding? Dan kun je de film met Lupin-ster Omar Sy gewoon checken op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen