Elden Ring uitgespeeld? Tijd om deze vijf games eens een kans te geven!

Games Mark Hofman 31 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

We kunnen er niet omheen: Elden Ring is hét gamefenomeen van het moment. FromSoftware heeft ongelofelijk veel gamers een prachtige ervaring bezorgd en het was volop genieten.

De kans dat Elden Ring je nog enthousiaster heeft gemaakt voor games is best groot. Meer spelen? Deze vijf titels zijn ook zeker weten de moeite waard!

Vijf games om te spelen na Elden Ring

Heeft Elden Ring je om weten te toveren tot een echte gamer of ben je zeer enthousiast om meer te spelen na de game van FromSoftware? Dan zijn de volgende vijf titels misschien wel iets voor jou!

#1 Dark Souls: Remastered

Helemaal gek op Elden Ring? Dan is Dark Souls: Remastered zonder enige twijfel een game voor jou. Het spel wordt gezien als de spirituele opvolger van Demon’s Souls en heeft FromSoftware echt op de kaart gezet. Het eerste deel uit de trilogie richtte zich op het verhaal van First Flame en het koninkrijk van Lodran. Krachtige eindbazen en oneindige fantasie zorgden voor een groot succes. Hier ga je van kunnen genieten.

Dark Souls Remastered
In een nieuw jasje (Afbeelding: FromSoftware)

#2 The Witcher 3: Wild Hunt

Als we het over baanbrekende games hebben kan The Witcher 3: Wild Hunt uiteraard niet ontbreken. De game van ontwikkelaar CD Projekt RED wordt gezien als een van de populairste RPG’s tussen 2010 en 2020. Je begeeft je in de schoenen van Geralt of Rivia en ontdekt de gigantische open wereld. Je slacht belachelijke monsters, voert opdrachten uit en ontwikkelt je personage zodat je dit zo goed mogelijk kunt doen. Wat dat betreft lijkt de game best wel veel op Elden Ring. Al is het al vanwege de combat style die aardig overeen komt.

The Witcher 3
The Witcher 3 (Afbeelding: CD Projekt)

#3 The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Qua uitstraling liggen de twee bijzonder ver uit elkaar, maar het genot van een gigantische open-wereld is praktisch hetzelfde. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een fantastische open-wereld game die als dé titel voor de Nintendo Switch wordt gezien. Waar het verhaal en de uitdagingen uit zichzelf al indrukwekkend zijn, is het de vrijheid die spelers voorgoed weten te binden.

Nintendo Switch Games - De beste keuzes in mei 2018
Zelda (Afbeelding: Nintendo)

#4 Demon’s Souls: moeilijker dan Elden Ring

We kunnen het niet over Elden Ring en Dark Souls hebben, zonder dat we Demon’s Souls benoemen. Wie fan is van de twee eerdergenoemde games moeten wat ons betreft zien waar het spelletje precies begonnen is. Demon’s Souls verscheen in 2009 en wordt gezien als de moeilijkste game die FromSoftware op de markt heeft gebracht. Inmiddels is hij in een nieuw jasje gestoken en als exclusive te spelen op de PlayStation 5.

Demon's Souls PlayStation 5
Vrolijk rond huppelen (Afbeelding: Sony)

#5 The Elder Scrolls 5: Skyrim

Elden Ring wordt door sommigen genoemd als het Skyrim van nu. Niet heel gek dat The Elder Scrolls V: Skyrim niet in deze lijst mag ontbreken. De open-wereld game van Bethesda is tien jaar na zijn lancering nog mateloos populair. Het volgen van een indrukwekkend verhaal, spelen van een flinke lading side-quests en het ontdekken van de open-wereld: het is één groot genot. Wie plezier heeft gehad met Elden Ring zou dit pareltje eigenlijk nog eens moeten ervaren.

Hoe reken jij af met de vijanden? (Afbeelding: Bethesda)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen