Deze Nederlandse bank maakt vanaf nu gebruik van Google Pay

Apps Mark Hofman 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Twee weken gelden kondigde Knab aan de laatste hand te leggen aan Google Pay-ondersteuning. Klanten konden ‘zeer binnenkort’ aan de slag met de betaaldienst voor Android. Inmiddels weten we wanneer dat precies is.

Vanaf vandaag kunnen bepaalde klanten van de Nederlandse bank aan de slag gaan met de betaaldienst.

Knab ondersteunt vanaf nu ook Google Pay

Nederlandse bank Knab, onderdeel van Aegon Bank, rolt vandaag zijn Google Pay-ondersteuning uit. Dat maakt het bedrijf op zijn eigen website (via Tweakers) bekend. Klanten met Knab Plus, Premium of Zakelijk kunnen zich direct aanmelden voor de betaaldienst. Via deze website is een aanvraag te doen, waardoor je vervolgens toegang krijgt op je Android-smartphone.

Zodra je die toegang hebt gekregen is het mogelijk om draadloos te betalen. Knab geeft aan dat consumenten via Google Pay tot €50 draadloos kunnen pinnen. Is het bedrag hoger dan dat? Dan zal je toestemming moeten geven om het bedrag af te kunnen rekenen. Hiervoor kan de applicatie gebruikmaken van gezichtsherkenning, de vingerafdrukscanner of een pincode.

Google Pay Knab
Nu ook bij deze Nederlandse bank (Afbeelding: Knab)

Let op! Het is mogelijk om meerdere betaalpassen toe te voegen aan Google Pay. Knab laat echter wel weten dat je deze wel apart moet activeren.

Google Pay alleen voor smartphones

Op dit moment is de Google Pay-ondersteuning alleen beschikbaar voor Android-smartphones met NFC-mogelijkheden. Betalen met je smartwatch zit er op dit moment nog niet in. Toch laat Knab weten dit hopelijk in de toekomst wel beschikbaar te kunnen maken. Wanneer het dat ongeveer wil gaan doen is alleen nog niet duidelijk.

De ondersteuning voor Google Pay verschijnt een jaar nadat Knab Apple Pay ondersteunde. Dit is een soortgelijke dienst, maar dan voor consumenten met een iPhone. Naast Knab bieden ook de Rabobank, ABN Amro, bunq en Revolut ondersteuning voor de betaaldienst voor Android.

Feest voor klanten van SNS

In het verlengde hiervan was het eerder deze maand al feest voor klanten van de SNS Bank. Als één van de laatste grote banken binnen ons land ondersteund het dochterbedrijf van De VolksBank nu ook Apple Pay.

Apple Pay vanaf nu ook beschikbaar voor klanten van SNS

Meer weten over die ondersteuning? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen