Hoe jij met Google Maps je geparkeerde auto nooit meer kwijtraakt

Apps Mark Hofman 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De kans dat jij Google Maps gebruikt om te navigeren in je auto of een bepaalde plek te vinden is vrij groot. Toch zijn er veel mensen die nog niet alles uit de app halen. Niet heel gek, want Maps zit vol met handige en verborgen functionaliteiten.

Om je kennis te laten maken met die functionaliteiten, en je een handje te helpen, lichten we ze uit. Vandaag: een handige manier om je geparkeerde auto altijd terug te vinden.

Geparkeerde auto vinden met Google Maps

Een geparkeerde auto terugvinden is, zeker op plekken waar je niet bekend bent, soms een hele taak. Gelukkig maakt Google Maps het mogelijk om die geparkeerde auto een stuk makkelijker terug te vinden. Het is namelijk mogelijk om je huidige locatie in te stellen als parkeerplek, zodat je hier op een later moment naar kunt navigeren.

Om je huidige locatie in Google Maps in te stellen als parkeerplek, volg je de volgende stappen:

  • Open de applicatie op je iPhone of Android-smartphone
  • Druk op het blauwe bolletje die je huidige locatie aangeeft
  • Selecteer Instellen als parkeerplek

Er verschijnt nu een gele op je locatie. Zodra jij je auto terug wilt vinden klik je wederom op deze letter en druk je op Route. Google Maps start de navigatie naar je auto. Handig!

Vier andere handige tips

Naast het instellen van een parkeerplek zijn er meer handige functionaliteiten waar Maps over beschikt. Je kent er waarschijnlijk al een hele hoop, maar soms weet de app je na jaren gebruik nog te verrassen. Precies om die reden hebben we bij WANT een lijstje gemaakt met vijf handige geheime functionaliteiten. Een daarvan is de tip voor het instellen van een parkeerplek.

Google Maps: 5 geheime functies die je niet kent

Ben je benieuwd wat de andere vier functionaliteiten zijn en hoe jij meer uit Google Maps kunt halen? Dan is het bovenstaande artikel zonder enige twijfel de moeite waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen