Mark Hofman
Mark Hofman Apps 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Terug in de tijd met Google Maps: nieuwe Street View functie op Android

Het is vandaag vijftien jaar geleden dat Google Maps voor het eerst verscheen. Anno 2022 behoort de applicatie tot de succesvolste navigatiemogelijkheden van de gehele markt.

Om het jubileum te vieren rolt Google vandaag een aantal nieuwe functionaliteiten uit. Zo krijgt Street View bijvoorbeeld een hele toffe nieuwe toevoeging.

Terug in de tijd met Google Maps

Sinds 2014 is het mogelijk om, op de desktopversie van Google Maps, terug in de tijd te gaan. Door middel van Street View kun je bijvoorbeeld zien hoe je ouderlijk huis in de loop der jaren veranderd is. Of je kunt natuurlijk zien hoe je huidige woning er jaren geleden bijstond. Geen wereldschokkende verandering aan het dagelijkse gebruik van de dienst. Wel heel leuk.

Vanaf vandaag, acht jaar nadat de functie verscheen, is het ook mogelijk op de Android en iOS-app van Google Maps. Zodra je een bepaalde locatie met Street View opent krijg je de mogelijkheid om de datum te wijzigen. Vervolgens kun je tot 2007 terug in de tijd om je favoriete locaties nog eens te bekijken.

Google Maps
Zo werkt het (Afbeelding: Google)

Naast de mogelijkheid om terug in de tijd te keren introduceert Google ook de Street View Studio. Dit is een handige tool waarmee 360 graden-video’s gemakkelijk geüpload kunnen worden. De content is vervolgens makkelijk terug te kijken, sorteren en op te slaan.

Meer handige functionaliteiten

Google Maps heeft in de afgelopen tijd meer handige functionaliteiten gekregen. Volgens collega Jeroen is de behoort de nieuwe Immersive View-functie tot de indrukwekkendste tot nu toe. Het was in Google Earth al mogelijk om bepaalde gebouwen in 3D te bewonderen, maar deze functionaliteit doet daar nog een flink schepje bovenop.

Google Maps krijgt een van de indrukwekkendste functies ooit

Benieuwd naar wat Google Maps je op dit gebied weet te bieden? Check dan zeker even het bovenstaande artikel dat Jeroen er over schreef. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Dan raden we je met liefde deze pagina aan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!